Stanza verwijdert USB-deling op verzoek van Apple

Stanza heeft een update gekregen, waarin het delen van boeken via USB is verwijderd op verzoek van Apple. Ontwikkelaar Lexcycle bevestigt het verdwijnen van de functie, maar wil geen details geven.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

stanza iphoneEr is een nieuwe update van Stanza uit, maar voor sommige gebruikers kan het reden zijn om over te slaan. Volgens de omschrijving in de App Store bevat de nieuwe versie 2.1 namelijk minder functionaliteit dan z’n voorganger. Er zijn geen bugs opgelost of nieuwe functies toegevoegd, maar er is op verzoek van Apple eentje verdwenen: “Removed the ability to share books via USB as required by Apple“.

Stanza is een ebook-applicatie waarmee je toegang krijgt tot meer dan 100.000 boeken, waarvan een groot deel gratis is. Met de USB-functie kon je boeken in ePub- of eReader-formaat vanaf je desktop naar je iPhone kopiëren via een USB-verbinding. Daardoor was het makkelijk om eigen teksten (of boeken in platte tekst) naar een e-book om te zetten: Stanza levert er zelfs een desktoptool voor, waarin je de tekst importeert en met één druk op de knop klaarmaakt om te worden ingelezen op je iPhone. Helaas, Apple staat het niet langer toe.

Gebruikers reageren boos op de website van ontwikkelaar Lexcycle. Ze maken zich boos omdat Apple teveel controle over het proces heeft. Lexcycle bevestigt dat Apple opdracht heeft gegeven om de USB-transfers te verwijderen. Ze willen echter geen toelichting geven waarom dat is gedaan en beroepen zich erop dat het strikt verboden is om gesprekken met Apple wereldkundig te maken.

Wat is er aan de hand? Is Apple bang dat Stanza’s applicatie te populair wordt bij mensen die liever zelf hun e-books maken? Of gaat het domweg erom dat het kopiëren van bestanden via USB niet is toegestaan? Toeval is het wel, dat Apple vlak voor de lancering van de eigen iBooks-applicatie beperkingen aan makers van alternatieve ebook-applicaties oplegt.

Op de website van Stanza wordt het delen via USB nog wel uitgelegd.

Downloaden: Stanza (gratis)
Via: TechCrunch

Update: er lijkt een alternatief aan te komen voor USB-synchronisatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2010, 10:25
Categorie Boeken
Onderwerpen stanza, usb-stick

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.