Spontacts: iets leuks doen met onbekende mensen en vrienden

Spontacts brengt alle interessante dingen in de omgeving die anderen delen op je iPhone. Je selecteert je interesses en krijgt berichten elke keer als iemand zin heeft om iets te gaan doen wat je interesse geniet.

Spontacts mensen ontmoeten op iPhoneEen WhatsApp waarin je vrienden meteen kan interesseren om iets leuks te doen. Een datingdienst zonder te betalen. Of gewoon een app waarmee je ziet wie er vanavond een balletje trapt in je omgeving. Er zijn verschillende manieren om Spontacts te benaderen. Het is een uit Duitsland overgewaaide, nieuwe app waarmee je kan kijken of er mensen in de buurt zijn waarmee je leuke dingen kunt doen.

Spontacts is een locatiedienst, maar wees niet bang: je hoeft niet je exacte locatie met de hele wereld te delen. Je kan hem zelf handmatig invoeren en je houdt de locatie voor jezelf. De functie is er alleen om te bekijken of er dingen in de buurt worden georganiseerd die in jouw straatje liggen.

Wat je wel moet invullen voordat je aan Spontacts begint, zijn je naam (achternaam blijft verborgen voor onbekenden), je leeftijd, geslacht en optioneel de status van je relatie, een korte omschrijving en een profielfoto. Daarna geef je je interessegebieden aan waarvan je meldingen wilt ontvangen als een andere gebruiker in de buurt er een oppert. Dat gaat om sporten, cultuurbezigheden als het theater en muziek maken, uitgaan of gezellig samen wat eten en drinken en recreatieve dingen als bijvoorbeeld bowlen, dieren of een bordspel.

Als je dat hebt gedaan, maakt de menustructuur van Spontacts al goed duidelijk wat de applicatie voor ogen heeft: mensen samenbrengen met de dingen die ze leuk vinden. Stel: je hebt zin een potje volleybal. Je maakt het aan met de plus in het midden van de menubalk, geeft een korte omschrijving en plaatst het in de categorie sport -> volleybal. Je voegt nog even een tijd toe en bepaalt of het potje volleybal alleen voor vrienden of ook voor geïnteresseerden zichtbaar is. Dan maak je hem aan en Spontacts-gebruikers in de buurt die volleybal als interesse hebben opgegeven, krijgen een melding dat er iets te doen is. In de app kan meteen worden aangegeven of ze erbij zijn of niet. Andersom krijg je zelf natuurlijk ook meldingen van andere ‘evenementen’.

Het idee van Spontacts spreekt tot de verbeelding en de app zelf steekt verzorgd, stabiel en duidelijk in elkaar. Je kan zoeken op activiteiten in je interessegebied, zoeken op mensen waarmee je kan chatten (waardoor het ook een soort datingdienst is: je ziet de interesses van mensen al) en onder het tabblad ‘Aanbod’ vind je zelfs een uitgaansagenda met optredens en een assortiment van de dichtstbijzijnde eettentjes en restaurantjes.

Spontacts is zo’n app waarbij het handig is dat zoveel mogelijk mensen er aan mee doen. Om die reden is het gunstig om te weten dat er ook een Android-versie in de pijplijn zit. Tot die tijd wordt het eens kijken of er ook genoeg iPhone-gebruikers zijn die zin hebben in een goed bordspel.

Downloaden: Spontacts (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2011, 19:59
Categorieën Nederlandse apps, Sociaal netwerken
Onderwerpen activity, chatten, dating, evenement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.