Douwe Egberts iPhone-app helpt je koffiezetten

Douwe Egberts is de naam van een nieuwe app van Douwe Egberts, die je helpt om koffie te zetten met een cafetiere. De app geeft tijden en hoeveelheden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

douwe-egberts-icoonBij het zien van de app ‘Douwe Egberts’ denk je misschien dat Douwe Egberts zijn geschenkencatalogus eindelijk heeft omgezet naar een iPhone-app. Maar nee, deze app is gemaakt door de Britse tak van Douwe Egberts en helpt je bij het zetten van koffie met een cafetière (ook wel French Press genoemd). Bij zo’n apparaat giet je water op de gemalen koffiebonen en druk je de ‘prut’ na verloop van tijd naar beneden. Er komt nogal wat bij kijken om dan een perfect kopje koffie te zetten, vandaar dat DE een app ervoor heeft gemaakt.

douwe-egberts-ukDeze geeft je instructies, afgestemd op de gewenste sterkte en smaak. Een timer waarschuwt wanneer het tijd is om de zeef omlaag te duwen en de koffie in te schenken. Heb je eenmaal de ideale combinatie van hoeveelheid koffie en zettijd gevonden, dan kun je de app gebruiken om de volgende keer weer zo’n perfect kopje te zetten. Er zitten ook nog wat tipe en leuke feitjes over koffie in – uiteraard wel Engelstalig. In Nederland bracht Douwe Egberts eerder de app DE Pauze uit, waarmee je kunt afspreken met vrienden op locaties waar ze koffie schenken. Instructievideo’s en een aantal badges die je kunt verdienen (en op Facebook of Twitter kunt plaatsen) voegen nog wat leuke extra’s toe aan de app.

Downloaden: Douwe Egberts (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2012, 12:08
Categorie Amusement
Onderwerp koffie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.