Dcovery: bereid je reis voor met prachtige iPhone-app

Dcovery is een iPhone-app om reizen mee voor te bereiden. Sla locaties op vanaf de artikelen die je leest op het web en zie ze in de app.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Dcovery iPhone reis voorbereiden appDe nog niet zolang uitgebrachte iPhone-app Dcovery beleefde gisteren spontaan een verkoopspurt nadat we een afbeelding van de fraaie applicatie prominent in de iCulture Deals plaatsten. Een leuke aanleiding om een blik op de app te werpen, want hij ziet er niet alleen fraai uit, maar doet ook iets bijzonders. Met behulp van een zoekfunctie en een bladwijzer voor de webbrowser op de pc of Mac, zet je locaties van een vakantiebestemming voor jezelf op rij. De locaties worden onthouden in Dcovery en zo dient de app als gids voor je eigen geplande sightseeing.

Als voorbeeld kan je in de applicatie kleine, compacte gidsen downloaden van bijvoorbeeld Parijs. Zo’n gidsje is verpakt als boek in de app en als je die ‘open slaat’, zie je onder een introducerende foto de onderverdeling van de categorieën, zoals attracties, eten, nachtleven, slapen en shoppen. In de voorbeelden zie je bij elke gelegenheid meerdere foto’s waar je doorheen kan vegen, de naam, adres en locatie op kaart, verwijzing naar de website en het aangehechte artikel waaruit de inspiratie voor de locatie is opgedaan.

De gebruikelijke werkwijze in Dcovery is dat je de bladwijzer in je webbrowser neerzet, dat je op onderzoek gaat naar je vakantiebestemming en van alle artikelen en pagina’s die je tegenkomt, zet je de gewenste locatie voorts door naar je eigen gids in de applicatie. De kennis van Foursquare en Google zorgt voor de automatische categorisering en adresgegevens van de locatie. De pagina waar je de locatie vandaan haalde, wordt bovendien gelijk meegestuurd en het artikel kan je erop nalezen in de app. En hoe: Dcovery giet artikelen in een leesweergave die doet denken aan de prachtige lees-later dienst Readability. Mocht je informatie missen in die afleidingsvrije weergave, dan kan je ook de weblayout nog oproepen. Je kan trouwens ook artikelloos op locaties zoeken in de applicatie zelf, maar daarvoor heb je wel al een naam van de plek nodig.

Dcovery overzicht locaties iPhone Dcovery reis-app iPhone offline reader

Als je geen beschikking hebt over internet in de applicatie, zie je geen foto’s meer bij locaties staan, maar de rest van de informatie inclusief de artikelen in leesweergave zijn nog voorhanden. Een grappig detail is bovendien dat je het adres van een locatie groot in beeld krijgt als je de iPhone kantelt, weergegeven in de taal van het land. Zo kan je iedereen op straat eenvoudig de weg vragen. Het onderstreept maar dat Dcovery niet alleen een hele mooie applicatie is, maar ook een spitsvondige.

Downloaden: Dcovery (tijdelijk €0,89, normaal €3,59, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2013, 0:28
Categorie Reizen
Onderwerpen reizen, toerisme

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.