Speculatie: TomTom Navigator 7 (update)

Update: TomTom verkoopt TomTom Navigator 7 nu ook op SD-kaart via de eigen webshop. Dat is minder groot nieuws dan we aanvankelijk dachten, maar het wordt wel weer tijd om op TomTom te gaan letten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

tomtom iphoneTomTom kondigde vandaag aan dat ze TomTom Navigator 7 via hun eigen webshop gaan verkopen. Helaas wekte het persbericht bij ons de indruk dat het om een nieuwe versie zou gaan. De toegestuurde tip: “Na jaren verwaarlozing van de smartphone markt is sinds vandaag een nieuwe versie TomTom voor smartphone uitgebracht” zette ons ook op het verkeerde been. We hadden daarbij even geen rekening gehouden met een speciale OEM-versie van TomTom Navigator 7 die al langer, voorgebakken op de ROM van bepaalde HTC-toestellen, wordt meegeleverd (“… gelukkig hebben we meer verstand van iPhones”). Het ‘grote’ TomTom-nieuws van vandaag blijkt bij nadere bestudering dus niet zo groot: het gaat er alleen om dat de software nu los verkrijgbaar is.

Het eerder gepresenteerde argument dat TomTom nieuwe energie in de smartphonemarkt steekt, waardoor de speculaties over TomTom voor de iPhone weer uit de kast kunnen, is daardoor niet zo sterk meer. Feit blijft natuurlijk, zo vlak voor WWDC en vlak vóór het moment dat Apple eindelijk navigatiesoftware op de iPhone gaat toestaan, dat we weer wat oplettender naar de ontwikkelingen bij TomTom en andere navigatiefabrikanten gaan kijken.

Meer info: persbericht TomTom en Mobility Minded

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:15
Categorie Navigatie
Onderwerpen Navigatie, tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.