Officiële iPhone-applicatie van De Telefoongids & Gouden Gids (primeur)

Vanaf begin volgende week brengt De Telefoongids & Gouden Gids een eigen applicatie uit. Hiermee kun je telefoonnummers, bedrijven en lokaties op de kaart opzoeken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

telefoongids
Het kan deze week niet op met de Nederlandse primeurs! Na NOS Journaal, XS4ALL en Volkskrant hebben we nu alweer iets leuks te melden: de officiële iPhone-applicatie van De Telefoongids en de Gouden Gids. De applicatie is vanaf begin volgende week in de App Store te vinden.

Hoe het afloopt met de concurrerende applicatie Telefoonboek, kon een woordvoerster nog niet zeggen. De Telefoongids gaat onderzoeken waar Telefoonboek de gegevens vandaan haalt. Die zoektocht zal niet al te moeilijk zijn: de ontwikkelaar noemt zelf telefoongids.nl en nummerzoeker.nl als bronnen. Zelf baseert De Telefoongids & Gouden Gids zich op de eigen database, die met actuele gegevens van 5 miljoen particulieren en 650.000 actieve bedrijven de meest complete van Nederland zou moeten zijn.

De officiële applicatie heeft een uitgebreide zoekfunctie en toont met één druk op de knop alle relevante adressen in de directe omgeving op een kaartje.

telefoongids gouden gidsZoek & Vind is de functie waarmee je telefoonnummers, adressen en websites van personen en bedrijven kunt achterhalen. Hiermee zoek je ook naar diensten en producten. Kantel je het toestel, dan verschijnt er een kaart, waarmee je ook de snelste route kunt bepalen. De gevonden gegevens kun je direct opslaan in je eigen adresboek of via SMS versturen naar anderen. De Telefoongids & Gouden Gids wordt online 2 miljoen keer per dag geraadpleegd, dus de makers verwachten dat veel mensen deze iPhone-applicatie ook wel handig gaan vinden. Eén functie die de applicatie vast niet gaat ondersteunen is het omgekeerd zoeken op nummer.

De gidsmakers brachten via Truvo Mobiel al een Java-applicatie uit waarmee je de Telefoongids en de Gouden Gids op je mobiele telefoon kon raadplegen. De naam Truvo zul je niet meer tegenkomen; de Nederlandse tak van het bedrijf is overgenomen door De Telefoongids en beide bedrijven zijn samengevoegd. Wat het zoeken naar telefoonnummers betreft: daarvoor kon je natuurlijk ook al op diverse mobiele sites terecht, zoals al in het artikel over Telefoonboek werd opgemerkt.

Begin volgende week dus in de App Store: de officiële applicatie van De Telefoongids & Gouden Gids.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:21
Categorieën Diensten, Naslagwerken
Onderwerpen gids, telefoongids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.