SoundTracking voor iPhone verrast je elke dag met muzieknummer

SoundTracking voor iPhone heeft een 'Song of the Day' ingevoerd, zodat je elke dag een ander muzieknummer kunt beluisteren. Je krijgt een waarschuwing wanneer er een nieuw muzieknummer van de dag klaarstaat.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

soundtracking-iphoneSoundTracking is de app waarmee je een soundtrack van je leven vastlegt. In de nieuwste update is de functie ‘Song of the Day’ toegevoegd. Elke dag krijg je een nieuw muzieknummer te horen, gekozen voor het SoundTracking-team. Het kan een bekende artiest zijn, maar ook een nieuw talent waar nog niemand van heeft gehoord. Het hele nummer is te beluisteren binnen de app, gratis. Bevalt ‘ie, dan kun je het nummer ook delen met je vrienden, de bijbehorende muziekvideo bekijken of het hele album kopen.


Eén nadeel is er wel: zodra je de update van de SoundTracking-app installeert krijg je dagelijks een notificatie dat er weer een nieuw nummer klaarstaat, of je dat nu wilt of niet. Vind je het irritant, dan kun je de ‘Song of the Day’-waarschuwing ook uitschakelen via de notificatie-instellingen. Opt-in was netter geweest, maar dan waren waarschijnlijk weinig mensen de nieuwe functie gaan gebruiken.

Afgelopen januari kreeg SoundTracking of een flinke opknapbeurt. Met de app leg je je leven vast aan de hand van muzieknummers: zette je meteen ‘I Will Survive’ op toen je relatie op de klippen liep, dan is dat het nummer waarmee je later datzelfde gevoel kunt terughalen (als je dat zou willen). Twee jaar geleden verscheen SoundTracking voor het eerst, waarna zelfs Apple’s marketingtopman Phil Schiller ermee aan de slag ging. Het is een van de weinige apps waarvan Schiller heeft laten weten dat hij het persoonlijk gebruikt. Je deelt realtime speciale momenten door muziek te herkennen en er foto’s en tags aan te koppelen. SoundTracks kun je delen op Facebook, Twitter en Foursquare. Onlangs werd ook Instagram-ondersteuning ingevoerd.

Downloaden: SoundTracking (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2013, 23:04
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek, soundtracking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.