Clear Timer: tijdklokken geïnspireerd door Dieter Rams

Clear Timer is een iPhone-timer met een klikwiel-achtige interface, geïnspireerd op de iPod en de principes van designer Dieter Rams.

clear-timer-iphoneVan bejaarde tot peuter: iedereen weet hoe je een iPod moet bedienen. Nog voordat iedereen zich verbaasde over het geweldige gebruiksgemak van de iPad, had Apple met de iPod al laten zien dat ze intuïtieve bediening in de vingers hebben. De nieuw verschenen app Clear Timer heeft daarom ook voor een draaiwiel gekozen. De principes van Dieter Rams, die ook enorme invloed hebben gehad op het design van Apple, waren voor de Clear Timer-programmeurs ook een enorme inspiratiebron. Maar voordat we deze app uitroepen tot het achtste wereldwonder: het is gewoon een timer-app, eentje die alleen slim in elkaar zit en door mensen is bedacht die er écht over hebben nagedacht.

Het klikwiel maakt het mogelijk om precies de timer in te stellen. Je tikt op de knop voor uren, minuten en seconden en kunt daarna snel op een soort kookwekker de gewenste tijdsduur instellen. Veeg je met de klok mee, dan gaat de teller omhoog en beweeg je in tegengestelde richting, dan gaat de teller omlaag.

thema-clear-timerDe timers kun je bijvoorbeeld gebruiken om een ei te koken of om je pomodoro-tijd in te stellen (een productiviteitstechniek waarbij je 25 minuten geconcentreerd werkt). Je kunt elke timer een naam geven, snel aanpassen of opslaan voor later gebruik. Ook kun je meerdere timers tegelijk laten lopen, als je bijvoorbeeld een menu aan het koken bent. Je kunt een onbeperkt aantal timers instellen, hernoemen, pauzeren en weer starten, allemaal tegelijk. Om het helemaal af te maken kun je kiezen uit een aantal thema’s en geluidjes. De app is gratis, maar kan maar twee timers aan. Daarna schaf je voor €0,89 de onbeperkte hoeveelheid timers aan. Nieuwe thema’s en geluiden koop je voor €0,89 per stuk, of €2,69 per bundel. Wil je in één keer klaar zijn, dan koop je voor €4,49 alle Pro-functies inclusief alle thema’s en geluiden.

Wie op zoek is naar een écht minimalistische timer kan ook eens naar het bijna gelijknamige Clean Timer kijken.

Downloaden: Clear Timer (gratis, iPhone, iOS 5.0+

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2013, 22:10
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.