Quora-app is sneller geworden en bevat betere zoekfunctie

Quora heeft een algemene zoekfunctie toegevoegd aan de iPhone-app, zodat je makkelijker bepaalde vragen kunt terugvinden. Ook is de iPhone-app van Quora sneller geworden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Quora iPhone iPod touch kennis delen appQuora groeit en dat brengt problemen met zich mee. Stel een willekeurige vraag en de kans is groot dat anderen anders dezelfde vraag ook al twintig keer hebben gesteld. Daarom hebben de makers van de app ervoor gezorgd dat voortaan de volledige tekst wordt doorzocht in de iOS- en Android-app. Quora bevat nu 350.000 onderwerpen, met teveel vragen om makkelijk door heen te kunnen bladeren. Opende je het onderwerp ‘Game of Thrones’, dan was je wel een middag bezig om alle gestelde vragen door te bladeren. Het was dan sneller om via Google de juiste vraag op Quora te achterhalen. Door het invoeren van de allesoverstijgende zoekfunctie, hoeft dat niet meer. Je vult het zoekbegrip in en krijgt een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden. Eenderde van het bezoekersverkeer op Quora komt via mobiel en kan de zoekfunctie meteen gaan gebruiken.

quora iphone 2Je krijgt bij het invoeren van een zoekterm meteen de 10 meest gestelde vragen te zien. Zo kun je snel vertrouwd raken met een onderwerp. Tik je op een vraag, dan krijg je de beste antwoorden eerst te zien. Het mooie van Quora is dat vragen worden samengevoegd: probeer je een vraag te stellen die al eerder langs is gekomen, dan word je doorgestuurd naar de bestaande vragen. Dit werkt beter dan soortgelijke vragendiensten die niets samenvoegen (zoals Yahoo Answers), waar de experts na verloop van tijd geen zin hebben om een vraag die al meermaals is gesteld, voor de zoveelste keer te beantwoorden. De aanpak lijkt te werken, want Quora is sinds vorig jaar met een factor 3 gegroeid en geld verdienen hoeven ze voorlopig ook niet, dankzij een paar flinke investeringen. Quora heeft de iOS-app ook sneller gemaakt en gezorgd dat je bij het lezen van de feed altijd kunt terugvinden waar je bent gebleven.

Downloaden: Quora (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2013, 13:37
Categorie Naslagwerken
Onderwerp quora

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.