Sooner: taken en afspraken maken op een draaischijf

Drag en drop en een tijd instellen op een draaischijf in plaats van door twee tijdstippen in te voeren. Sooner is een taken-app voor de iPhone en iPod touch die inspeelt op intuïtie. Door de app te koppelen aan je iOS-agenda, verandert de applicatie van een takenlijst in een agenda met reminder- en herhalingsfunctie. Je […]

Sooner iPhone iPod touch takenlijst agenda draaischijfDrag en drop en een tijd instellen op een draaischijf in plaats van door twee tijdstippen in te voeren. Sooner is een taken-app voor de iPhone en iPod touch die inspeelt op intuïtie. Door de app te koppelen aan je iOS-agenda, verandert de applicatie van een takenlijst in een agenda met reminder- en herhalingsfunctie. Je kan de aankomende taken in een lijst zien, maar ook toewijzen aan draaischijven waar je afspraken en taken op kan verslepen en op vergroten en verkleinen.

Sooner iCal agenda-sync op iPhoneJe hebt twee verschillende draaischijven in Sooner, en het is even puzzelen welke waarvoor dient. Je wordt in de app verwelkomd door een schijf die standaard onderverdeeld is in Profession, Personal, Ideas en Education. Het is het standaardarsenaal van categorieën waar je takenlijsten in kan maken. Met de knop rechtsboven verhuis je naar een draaischijf die op tijd staat geïndexeerd en die werkt met de agenda-synchronisatie in de app. Die laat je komende afspraken op tijd zien. De schijf omvat 13 uur tijd in beeld – niet geoptimaliseerd voor de iPhone 5 helaas. Daarin zie je de afspraken waar je doorheen kan vegen en daar omheen is een rand met dagen waar je snel naartoe kan gaan.

Sooner blijft je tips geven tijdens het gebruiken van de applicatie. Het zijn er bijna teveel en het gaat bijna te lang door, maar ze zijn wel handig. Zo leer je dat je afspraken in de draaischijf ingedrukt kan houden om ze vast te pakken, waarna je ze naar een ander tijdstip kan slepen. De tijden staan aan de buitenkant van de schijf en als je een afspraak oppakt, zie je de begin- en eindtijd er omheen staan. Je kan de centrale plus de schijf in slepen om op dat tijdstip een nieuwe afspraak te maken, die automatisch synchroniseert met je agenda. Een dubbele tik in beeld zoomt in op de huidige tijd voor meer overzicht op korte termijn. En door een rand vast te houden, kan je het tijdsbestek van een afspraak verruimen of versmallen.

De scheiding van taken per categorie onder de ene draaischijf en de agenda in de andere, begint na een tijdje te wennen en werkt dan best prettig. Zeker omdat Sooner door het trekken en verplaatsen van afspraken ideaal is voor het aanmaken van een afspraak van een bepaalde duur. Waar je daarvoor bij andere apps twee keer aan een tijd moet morren; bij de begin- en eindtijd, kan het hier lekker snel. Aan de kleuren zie je of je te maken hebt met een agenda-afspraak (grijs) en een taak (in de kleur van de categorie). Wel is de rol van het takengedeelte eigenlijk heel marginaal. Alleen als je geen deadline hebt voor een taak, is het handig om in die sectie een opdracht aan te maken. Dat kan trouwens ook in een lijstje in plaats van een schijf.

Sooner is niet de meest eenvoudige productiviteit-app op de markt, maar wel een erg aardige om snel de tijdsduur van afspraken in te beheren. Het hanteren van de draaischijf is na een tijdje leuk te zijn, ook intuïtief. Nu nog optimalisatie voor het scherm van de iPhone 5.

Downloaden: Sooner (€2,69, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2012, 14:28
Categorie Productiviteit
Onderwerpen activity, takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.