Solitaire van Finger Arts: bekende kaartspel aangepast voor touchscreens

Solitaire is een iPad-vriendelijke variant van het kaartspel Klondike Solitaire. De gratis game wordt hoog gewaardeerd en bevat animaties, is met touch-bewegingen te bedienen en aanpasbaar.

Solitaire-appValt er aan een Solitaire-spelletje op de iPad nog eer te behalen? Finger Arts denkt van wel, met een iPad-versie waarvan ze beloven dat het totaal anders is dan het Solitaire dat je van Windows 3.1 kent. De gratis app is helemaal afgestemd op de iPad en iPhone, met retina-graphics en mooie animaties. Door te slepen met je vingers verplaats je de kaarten, net zoals bij een echt kaartspel. Je kunt het uiterlijk van de game aanpassen en de moeilijkheidsgraad kiezen. Kies je voor Easy of Medium, dan zijn de puzzels altijd op te lossen. Loop je vast, dan heb je de mogelijkheid om met een undo terug te gaan naar een stadium waarbij je de puzzel op een andere manier kunt proberen op te lossen.

Eventueel kun je helemaal opnieuw beginnen. Bij de moeilijke puzzels weet je vooraf niet of er een oplossing is. Solitaire kreeg in de Amerikaanse App Store al bijna 15.000 waarderingen met een extreem hoog gemiddelde van 5 sterren. Deze Solitaire-game gebruikt de Klondike-variant met een intelligent scoresysteem, waarbij rekening wordt gehouden met het aantal verplaatste kaarten en de tijd die je nodig had om een oplossing te vinden. Moet je snel de game verlaten omdat je niet wilt worden betrapt tijdens het spelen van een Solitaire-spelletje, dan zorgt de game ervoor dat de score en status automatisch wordt bewaard, zodat je verder kunt spelen als je de game weer opstart. Je kunt kiezen of je 1 of 3 kaarten trekt en de game is aanpasbaar voor links- en rechtshandigen. De nieuwste update van de Solitaire-game voegt geluiden toe. Dezelfde ontwikkelaar heeft ook iPad-vriendelijke varianten van Sudoku, Vier op een Rij en Galgje.

Zoek je een Solitaire-spel voor de iPad, dan heb je trouwens keuze uit tientallen varianten, die vaak ook nog gratis zijn. Maar er zijn weinig games die zo’n hoge waardering hebben. Mocht je liefhebber zijn, dan kun je dus nog wel even vooruit met het proberen van alle varianten.

Downloaden: Solitaire (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juli 2012, 12:55
Categorie Games
Onderwerpen kaartspel, solitaire

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.