Sociale nieuwsapp News.me in de App Store verschenen

News.me, de nieuwe nieuwsapplicatie van de New York Times en Bit.ly is nu in de App Store te vinden. De app toont het nieuws dat je vrienden lezen, zodat je meer ontdekt dan je vaste nieuwsbronnen.

newsme nieuwsNa Flipboard, Pulse en Taptu is er nu weer een nieuwe must-have nieuwsapplicatie op de iPad. News.me is ontstaan uit een samenwerking tussen de New York Times en url-verkorter Bit.ly. Het is een sociale newsreader en toont het nieuws vanuit het perspectief van andere mensen. News.me is al sinds afgelopen augustus in ontwikkeling. Het idee erachter is dat de app laat zien welke artikelen mensen delen op Twitter. Daarna wordt het gefilterd op basis van het aantal keren dat de artikelen worden gedeeld en hoe vaak erop wordt geklikt. Daarmee loop je dus eigenlijk wat achter het nieuws aan, want zodra de grote massa een verhaal ontdekt, zal het pas in de populariteitslijsten van News.me verschijnen.

Bij installatie krijg je een week gratis toegang. Daarna zul je moeten betalen: €0,79 per week of €27,99 per jaar. Je krijgt eerst een lijst te zien van Twitter-vrienden die de app al gebruiken (in mijn geval vier personen).

newsme-gonny

Blader je door, dan krijg je een overzicht van ‘Featured Users’ waarvan er een aantal al standaard zijn aangevinkt (Arianna Huffington, Nicholas Kristof, Tim O’Reilly). Op je startpagina zie je een grote Twittr-avatar van jezelf en fotootjes van de mensen die je volgt. Je kunt bladeren door de berichten die jouw vrienden delen of die de vrienden van jouw vrienden delen. Er doen volgens de CEO van Bit.ly en Betaworks nu meer dan 660 uitgevers mee, waaronder Al Jazeera, The Guardian en Read Write Web. De opbrengsten van de abonnementen, die rechtstreeks via iTunes afgerekend kunnen worden, worden gedeeld met de uitgevers op basis van kliks. De betrokken bedrijven zijn niet van plan advertenties te plaatsen.

Downloaden: News.me (gratis – abonnement vereist)

newsme startpagina

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2011, 9:07
Categorie Nieuws
Onderwerpen new york times, news

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.