Social Questions: Quora krijgt niet-officiële iPhone-applicatie

De vragendienst Quora heeft een niet-officiële iPhone-applicatie gekregen met de naam Social Questions. Hiermee kun je je account beheren en nieuwe vragen vinden.

social-questionsQuora is een pas gelanceerde vraag- en antwoorddienst op internet. De website is op de iPhone prima te gebruiken, maar toch heeft Quora een iOS-ontwikkelaar in dienst genomen om een officiële app te laten maken. Een externe ontwikkelaar is het bedrijf echter te snel af, met een niet-officiële app die de naam ‘Social Questions’ heeft gekregen. De app is gemaakt door Thomas Ricouard en geeft je toegang tot de mobiele Quora-website, aangevuld met handige functies zoals snelkoppelingen en snellere navigatie. Er waren al twee onofficiële Android-applicaties voor Quora.

Dat deze nieuw gelanceerde app de naam ‘Social Questions’ heeft gekregen, heeft overigens te maken met Quora zelf. Ontwikkelaar Ricouard zegt dat hij toestemming van Quora heeft gekregen om de iPhone-applicatie uit te brengen, zolang hij maar niet de naam Quora gebruikt. Dat zou namelijk verwarring kunnen veroorzaken als de officiële app straks in de App Store verkrijgbaar is. Via de app krijg je toegang tot je profiel-homepagina, inbox, notificaties en de lijst met nieuwe vragen. In feite is ‘Social Questions’ niet meer dan een schil om de mobiele website van Quora heen.

quora iphone 1   quora iphone 2

Quora is een vraag- en antwoordplatform waarbij je vragen kunt stellen, die vervolgens door anderen beantwoord worden. Een goede Nederlandse uitleg vind je in deze blogposting van Erwin Blom. De dienst blijkt overigens kleine zoekmachines te blokkeren en geeft alleen Google, Bing en andere grote namen toestemming om de vragen en antwoorden die mensen op de site publiceren, te indexeren.

Downloaden: Social Questions (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2011, 11:48
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen quora, vragen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.