Sociaal netwerk Pozzle wil mensen weer sociaal maken

Pozzle is een nieuw sociaal netwerk voor de iPhone die erop aandringt dat je vaker in het echt afspreekt met je Facebook- en Twitter-vrienden. De applicatie is verbonden aan een site die dezelfde functionaliteit heeft.

Pozzle sociaal netwerk voor de iPhonePozzle is een gloednieuw sociaal netwerk dat net voor de iPhone als applicatie is uitgekomen. Het heeft een bijzondere doelstelling. Het wil mensen juist niet online verenigen, maar in het echt bij elkaar brengen. In de applicatie kun je een evenement aanmaken en een beloning instellen. Mensen die erop af komen, kunnen ter plekke contact maken met de iPhone van de organisator om te laten zien dat ze er zijn én om virtuele punten te verzamelen. Pozzle is niet de eerste applicatie die beoogt fanatieke sociale netwerkers dichtbij elkaar te brengen. Eerder was er al de applicatie BuzzE die personen in de nabije omgeving met elkaar wil laten daten. Die app is nooit aangeslagen in Nederland. De nu besproken applicatie pakt het anders aan dan BuzzE. Dating is zelfs niet een van de categorieën waarin een evenement aangemaakt kan worden.

Pozzle overzicht evenementen De verklaring is simpel: Pozzle wil onbekende mensen niet aan elkaar koppelen, maar is een faciliteit die ervoor wil zorgen dat je vrienden van sociale netwerken vaker ziet. Daarom kun je, nadat je een evenement een naam en omschrijving hebt gekeken, meteen kiezen uit de rubrieken organisatorisch, iets eten, feestje, een reis, sociaal of vrienden en familie. Daarna geef je een locatie op voor het evenement. Dat gaat erg eenvoudig. Via een zoekopdracht voer je een adres in, bekijkt op een kaart of die goed is en de applicatie haalt meteen alle winkels, eettentjes en mogelijke ontmoetingsplekken op van Google Maps. Die wordt voor de potentiële deelnemers meteen omgezet in een concreet adres. De laatste stap is het aangeven van een eindtijd en bepalen wat de beloning is voor mensen die op komen dagen. Dat is voor de gebruiker zelf in te vullen.

Pozzle evenement joinenHet eigenaardige aan Pozzle is dat er wel een eindtijd verbonden is aan een evenement, maar dat een begintijd niet kan worden ingesteld. Zodra je een evenement hebt aangemaakt, gaat de applicatie er vanuit dat die meteen van start gaat en dat je via Facebook of Twitter zo snel mogelijk andere personen ervoor probeert te interesseren. De uitnodiging op de sociale netwerken gaat gepaard met een link naar de website die dezelfde functionaliteit biedt als de applicatie, al werken op moment van schrijven nog niet alle mogelijkheden van de site. Zo kunnen we onze eigen gemaakte evenementen niet terugzien als we zijn ingelogd. Overigens kunnen gebruikers van de app via de optie ‘Nearby’ ook opdagen op plaatselijke evenementen.

De grootste vraag bij Pozzle is misschien niet zozeer of de applicatie een succes wordt. Immers kun je, zonder beloning, ook gewoon een eigen uitnodiging op Facebook of Twitter plaatsen. De grootste vraag is of je wel echt nóg een sociaal netwerk nodig hebt om af en toe afstand te doen van sociale netwerken.

Downloaden: Pozzle (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 augustus 2011, 11:23
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen sociale media, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.