soccer showdown 2015 icoon groot

Zelf penalties schieten met Soccer Showdown 2015

Soccer Showdown 2015 is een iPhone game waarin je penalties moet trappen. De game maakt het zo realistisch mogelijk.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

soccer-showdown-2015-iphonePenalties schieten was nog nooit zo spannend! Na de overwinning van Oranje op Costa Rica wil het misschien ook eens zelf proberen. Dat kan met de nieuw verschenen game Soccer Showdown 2015 van Naquatic, waarin je bijvoorbeeld Nederland-Duitsland kunt oefenen.

Na twee eerdere versies (in 2011 en 2014) is het nu tijd voor de 2015-versie van Soccer Showdown, waarin het opnieuw draait om één ding: zoveel mogelijk penalties maken. Je kiest je favoriete land en daagt daarna je vrienden of spelers elders ter wereld uit voor wekelijkse toernooien. Het bijzondere daarbij is dat het niet het zoveelste Flick Football-spelletje is, maar dat je volledige controle over de bal hebt. Je kunt penalties schieten of de Tim Krul in jezelf ontdekken door in het doel plaats te nemen.

Update: De eerste reacties op deze game zijn niet zo goed. Er zou geen sprake zijn van realtime multiplayer, maar van asynchrone multiplayer. Verder blijkt dat er misschien helemaal geen sprake is van multiplayer, omdat beide spelers te zien krijgen dat ze het potje hebben gewonnen. Er blijkt aan de technische kant van dit spel nog van alles mis, dus we raden het af – ondanks de 4,5 sterrenwaardering die Soccer Showdown 2015 in de Amerikaanse App Store krijgt.

Lees ook: iCulture speelt: 11 voetbalgames voor WK 2014, met onder andere de aanbevolen penaltygame Final Kick.

Soccer Showdown 2015 is geen volledige voetbalgame, maar eentje waarin het uitsluitend draait om penalties nemen. De gebruikte PhysKick-engine zorgt voor zo realistisch mogelijk balgedrag, waarbij je vinger de voetbalschoen is. Gelukkig gaat het iets verder dan alleen maar tegen een balletje schoppen, want er zijn meer dan 100 handschoenen, schoenen en ballen die je tijdens het spelen kunt unlocken, als je goed presteert. Met verschillende levels en ranglijsten krijg je een indruk hoe goed je presteert tegen anderen. Wil je eerst wat oefenen, dan kan dat ook: er zijn drie moeilijkheidgraden op het trapveldje waar je kunt oefenen. Door op de juiste manier te swipen bepaal je de kracht, spin, hoek en boog waarmee de bal naar het doel vliegt. Dat is anders dan penaltyspelletjes waarbij je alleen maar de richting kan aangeven.

soccer-showdown-goal
Als je Nederland-Duitsland naspeelt, is het wel handig als je de juiste handschoenen aantrekt. Laten we hopen dat het niet op penalties aankomt.

Ook voor oudere iPads

De technische eisen van deze game zijn lekker laag (iOS 4.0 en hoger) en de waarderingen in de Amerikaanse App Store (4,5 sterren) laten al zien dat deze game een voltreffer is bij de liefhebbers van dit soort games. Een behoorlijk lange gameplay-video vind je hieronder, zodat je een indruk krijgt van deze nieuwe game. Game-uitgevers en -ontwikkelaars spelen in op de gekte rond het WK: zo kwam onlangs nog de game Disney Bola Soccer uit, gebaseerd op de Bola-voetbalgame van Facebook. De besturing daarvan valt echter tegen. Kijk je liever naar WK-games, dan hebben we daarvan ook een flinke lijst:

WK Applijst: de beste iPhone- en iPad-apps voor het WK 2014

Pluspunten

  • Strafschoppen? Spannend!

Minpunten

  • Is de multiplayer wel echt?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 augustus 2014, 16:56
Categorie Sport
Onderwerp voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.