SnapDish: Instagram voor Bourgondiërs

SnapDish is een niche-gerichte applicatie voor Bourgondiërs met een iPhone of iPod touch. In de applicatie kun je foto's van eten maken en foto's van andere gerechten zien en beoordelen.

SnapDish iPhone iPod touchEen van de best vertegenwoordigde categorieën foto’s in de sociale foto-app Instagram is de categorie voedsel. Dat er relatief weinig reacties komen op zo’n kiekje, mag de pret niet bederven. Foto’s van het zonet klaargemaakte en overheerlijke gerecht blijven gedeeld worden met de buitenwereld. Ziedaar het bestaansrecht van de nieuwe iPhone-applicatie SnapDish, een sociaal foto-netwerk zoals Instagram, maar dan met alleen maar foto’s van eten en drinken.

In de applicatie kun je een foto uit de camerarol pakken of ter plekke een foto nemen van het maal dat voor je neus staat. Er is geen uitgebreid arsenaal aan kleurenfilters in Snap Dish, maar er zijn wel degelijk een paar functies om een foto mee te accentueren. Zo is er de instelling of je een foto rare, medium of well cooked wilt hebben. Hoe gaarder, hoe vager de foto is in zijn kleuren. Een vierde optie is het aanbrengen van blur. Dat kan op drie verschillende manieren met één, twee of drie vingers op het scherm, maar uitgebreid en handzaam zijn de mogelijkheden niet echt. Het scherm aanraken is blur aanbrengen en er is geen weg meer terug.

De timeline die SnapDish aanvankelijk laadt is die van de contacten die op het netwerk zijn toegevoegd. Vrienden zijn toe te voegen per Facebook, Twitter, gebruiksersnaam of mailadres. Daarnaast staat een tabblad met de gerechten die alle gebruikers van de app op de gevoelige plaat leggen. Per foto is er de mogelijkheid deze bijna schermvullend te bekijken, een reactie te geven of een ‘Yum’ te geven als een teken dat het gerecht op de foto er lekker uitziet.

Dat SnapDish voor en door liefhebbers van goed eten is gemaakt, blijkt wel aan de extra opties die je hebt bij het plaatsen van een foto. Naast een optionele locatie, kun je ook een categorie, de prijs en zelfs de hoeveelheid calorieën aangeven van een gerecht. Een leuk uitgewerkte, niche-gerichte app voor de Bourgondiërs onder ons.

Downloaden: SnapDish (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2011, 10:00
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen calorieën, gerechten, voeding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.