Slodo’s app-tips: Sol Free Solitaire, Path Tracker, allRadio, iBlackout, Touch Reflex, Binary Clock, PapiJump

Slodo stuurde ons een aantal tips voor interessante applicaties uit de App Store. Die lijst is inmiddels zo lang dat we ze in een lijstje hebben gezet: Sol Free Solitaire, Path Tracker, allRadio, iBlackout, Touch Reflex, Binary Clock en PapiJump.

iBlackoutTipgever Slodo overstelpt ons graag met tips over nieuw verschenen applicaties. De lijst is inmiddels zo groot, dat we er een dagtaak aan zouden hebben om ze allemaal los te bespreken. Daarom een verzamelpost met interessante apps die door Slodo zijn geselecteerd. We zijn nog aan het bekijken of we op een makkelijke manier een dagelijks overzicht kunnen maken van nieuw toegevoegde App Store-apps en dat wordt dan natuurlijk wel iets anders dan de App Store-feeds en overzichten zoals je die bij Version Tracker al kunt vinden. Hoe dan ook: hier zijn eerst de tips van Slodo!

Sol Free SolitaireSol Free Solitaire (gratis) is in de App Store op nummer 3 binnengekomen. In de Amerikaanse App Store staat ‘ie al op nummer 1. Het is de gratis variant van Smallware’s betaalde solitairespel Solebon Solitaire (€7,99). Deze gratis variant bevat drie gratis games met onbeperkte functionaliteit: Klondike Deal 3, Demon en Baker’s Game.

Path TrackerPath Tracker (€0,79) is een applicatie waarmee je je afgelegde weg realtime op de kaart kunt vastleggen. Je ziet de afgelegde afstand, tijd, gemiddelde snelheid, lengte- en breedtegraad en hoogte. Voor wandelaars, joggers, fietsers en dergelijke. Binnenkort ook in het Nederlands. De ontwikkelaar heeft versie 1.1 al ingeleverd bij de App Store.

All RadioallRadio (€0,79) is een radio-applicatie voor de iPhone. Meer dan 2.000 streams in 35 genres zijn beschikbaar en de applicatie is er ook in het Nederlands. allRadio werkt via EDGE, 3G en Wi-Fi. In een zijbalk zie je de status en de kwaliteit van de stream (bitrate, verbindingssnelheid). In de VS is de vergelijkbare radio-applicatie Pandora Radio al erg populair.

iBlackoutiBlackout (€0,79) is een applicatie met drie functies: je kunt het gebruiken als zaklamp (witte achtergrond met maximale helderheid), maar het kan ook allerlei tinten en effecten afspelen op foto’s uit je fotorol. Een derde functie is het afspelen van een filmpje van een flakkerend haardvuur, vergelijkbaar met de haardvuur-DVD’s die je voor de tv kunt kopen.

TouchReflexTouch Reflex (gratis) kan je reflexen testen. De gemiddelde reactietijd van gebruikers is tussen de 220 en 250 milliseconden. Het idee is dat je het scherm aanraakt zodra de kleur verandert. Onderin beeld zie je wat je beste score was en hoeveel je de laatste keer hebt gescoord. De applicatie heeft net een eerste update met bugfixes gekregen. De reviewers zijn positief, maar raken na een tijdje wat verveeld.

Binary ClockBinary Clock (gratis) is een binaire klok waarmee je indruk kunt maken op je vrienden. De klok geeft de tijd in stippen aan, waaruit je gemakkelijk de tijd kunt aflezen als je het principe kent. Met een dubbeltap kun je wisselen tussen binair gecodeerde decimaal en echte binaire weergave. Ontwikkelaar Peter Elst heeft een blog, waarin hij over totaal andere zaken (Adobe-technologie) schrijft.

PapijumpPapiJump (gratis) is een gratis spelletje waar Touch Arcade al verslaafd aan is geraakt. In het spel moet je een rood balletje (Mr. Papi) omhoog laten stuiteren via groene balkjes. Je bedient het spel door je iPhone te kantelen waarbij je het stuiterende bolletje steeds op een hoger platform probeert op te vangen. In de laatste versie is een bugfix opgelost waarin de tiltsensor (accelerometer) niet goed werkte.

Nag-alert: onvoldoende beargumenteerde reacties met het woord ‘komkommer’ erin zullen we vanaf nu verwijderen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2008, 12:39
Categorie Diensten
Onderwerpen klok, solitaire

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.