Sculpteo: zet je eigen gezicht op een 3D-mok met iPhone-app

De iPhone-app Sculpteo maakt het mogelijk om de contouren van je gezicht op een mok of een vaas te plaatsen. Deze wordt vervolgens met een 3D-printer gemaakt en naar je toegestuurd.

SculpteoDe iPhone-app van het Franse bedrijf Sculpteo maakt het voor iedereen makkelijk om met een 3D-printer een eigen beker of vaas te maken. Door vanuit de app een foto van de zijkant van je gezicht te maken, kun je deze in drie dimensies op een stuk servies plaatsen en via de website van de dienst bestellen.

Sculpteo screenshotOp het moment zijn er vijf serviesstukken vanuit Sculpteo te bestellen: drie bekers en twee vazen. Daarnaast zijn er nog een aantal andere voorwerpen verkrijgbaar, zoals een zelf aan te passen iPhone-case of een kunstvoorwerp, maar hierbij kun je niet de contouren van je gezicht gebruiken om het ontwerp aan te passen.

Je maakt vanuit de app een foto van de zijkant van je gezicht, waarna de lijnen automatisch door de app worden gedetecteerd. Vervolgens moet je aangeven waar je wenkbrauwen en je kin precies beginnen. Dit moet je wel doen bij een neutrale achtergrond: bevindt er zich iets op de achtergrond, dan pikt de app dit soms op als de contouren van je gezicht. Vervolgens krijg je een 3D-model van het resultaat te zien, die je kunt bestellen op het gekozen voorwerp.

De goedkoopste beker kost je 39 dollar, terwijl je voor een vaas minstens 300 dollar kwijt bent. Daar wordt ongeveer 16 dollar aan verzendkosten bovenop gerekend. De app uitproberen kost je niks.

Downloaden: Sculpteo (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2012, 16:35
Categorie Amusement
Onderwerp 3d

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.