Installer

Scrollen door het iPhone-startscherm met SummerBoard

Met Springboard zijn applicatielaunchers en docks niet meer nodig op de iPhone: het zorgt dat je door het startscherm kunt scrollen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

InstallerDe eerder gepresenteerde iPhone Dock bleek waardeloos. Maar we blijven zoeken naar een beter alternatief om het groeiende aantal applicaties op het iPhone-startscherm overzichtelijk te houden. Misschien is SummerBoard de oplossing: deze past de SpringBoard zodanig aan, dat je er doorheen kunt scrollen. Applicatielaunchers en dock-extenders zijn dan niet meer nodig.


De SpringBoard is het startscherm dat je telkens ziet wanneer je je iPhone aanzet. Met SummerBoard kun je bladeren door iconen en wallpapers toevoegen, maar er schijnen nog meer uitbreidingen aan te komen. Het geheim zit in de mogelijkheid om via een achterdeurtje de controle over de applicaties te krijen en aangepaste routines te laten laden. Dat klinkt alsof de eerste malware voor de iPhone ook niet ver meer weg is.

Maar goed, het gaat bij SummerBoard niet om malware, maar om een modificatie, die overigens als eerste release wordt uitgebracht en net als het eerder genoemde Dock nog wat moeilijkheden kan opleveren. Op de iPhone is de applicatie na installatie terug te vinden in /Library/SummerBoard.framework. Dit bevat een alternatieve eigenschappenlijst com.apple.springboard, een framework-bestand en een dynamische library en draait dus bovenop de normale SpringBoard. Installeren kan via installer.app. Ontwikkelaar Nullriver van SummerBoard is trouwens dezelfde die ook installer.app gemaakt heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2014, 20:26
Categorie Diensten
Onderwerp summerboard
Device iPhone [2007]
Software iPhone OS 1
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.