Mediacenter-app Plex ondersteunt 20Mbit-streams op iPhone 4S

De applicatie Plex, waarmee je vanaf allerlei bronnen video en audio kan streamen naar de iPhone en iPad, is vernieuwd en laat een hogere beeldkwaliteit toe. Ook foto's worden nu weergegeven in hogere resolutie.

MyPlex iPhone iPod touch iPadPlex, de handige applicatie waarmee je media vanaf internet en allerlei bibliotheken op je computer kan streamen naar je iPhone, heeft een grote update gekregen die vooral iPhone 4S-eigenaren zal aanspreken. Versie 2.3 van de app zorgt ervoor dat zij voortaan een 20Mbps-kwaliteitsinstelling kunnen gebruiken, wat betekent dat de beeldkwaliteit van een stream kan verbeteren simpelweg omdat er meer data kan worden doorgegeven. De optie is ook voorhanden op de nieuwe iPad en iPad 2. Daarnaast is de applicatie vooral gebruiksvriendelijker geworden.


Met name als je een langere sessie wilt houden waarin je media raadpleegt van verschillende bibliotheken (zoals een iTunes-account van een vriend, YouTube, Vimeo of het iPhoto-album van je vader), is versie 2.3 een welkome vernieuwing. Je kan vanaf nu items aan de afspeellijst toevoegen of weer verwijderen. Je hebt wel een myPlex-account nodig om toegang te hebben tot gedeelde bibliotheken.

Plex update 2.3 nieuw homescreenOok zonder een account is de update interessant. Je kan items in je bibliotheek/ bibliotheken en afspeellijst markeren als gezien of ongezien en het is ook mogelijk om je beoordeling van een bestand aan te passen. Daarnaast is het homescreen van de applicatie vereenvoudigd. Je hebt nu directe toegang tot de verschillende kanalen en afspeellijsten.

De laatste aanpassingen komen de beeldkwaliteit in de app ten goede. Foto’s en afbeeldingen worden in hogere resolutie weergegeven, er zijn optimalisaties gemaakt voor de Retina-schermen van de iPhone 4S, iPhone 4 en nieuwe iPad en tenslotte kan je landscape-modus tijdens het afspelen van een video vastzetten.

De laatste écht grote update van de mediacenter-app vond alweer een jaar geleden plaats. Toen introduceerde Plex onder andere ondersteuning voor AirPlay.

Downloaden: Plex (€3,99, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2012, 12:21
Categorie Amusement
Onderwerp multimedia
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.