Satellieten kijken op de iPhone met GoSatWatch

GoSatWatch is een applicatie waarmee je satellieten kunt kijken. De applicatie laat zien wanneer de Space Shuttle, Hubble of het International Space Station voorbij komen op jouw locatie.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

gosatwatchGoSatWatch is al een tijdje in de App Store verkrijgbaar, maar heeft eigenlijk weinig publiciteit gehad. Het bewijst maar weer eens dat bijzondere en mooi gemaakte applicaties niet altijd de aandacht krijgen die ze verdienen. Misschien ligt het aan de beperkte doelgroep van GoSatWatch, misschien ook aan de hoge prijs: €7,99 moet je neertellen voor een applicatie waarmee je kunt nagaan welke satellieten langs een bepaalde locatie op aarde langskomen.

GoSatWatch is dus een soort sterrenkaart, maar dan met satellieten. Er zijn mensen die het kijken naar satellieten als hobby beoefenen. Tijdens heldere nachten gaan ze kijken of het internationale Space Station, Hubble of de Space Shuttle voorbij komen. Aan de hand van meerdere datasets van de NASA berekent GoSatWatch wanneer de satellieten voorbij komen vanaf elke plek op aarde. Na het instellen van je locatie en het vaststellen van je GPS-locatie (eventueel handmatig als je een iPod touch hebt) kun je aangeven welk type satelliet je wilt zien. Bijvoorbeeld de Iridium-satellieten, waar al eerder een iPhone-applicatie voor werd gemaakt (maar met een andere insteek).

Mooi gemaakt, maar je moet er wel €7,99 voor over hebben. TUAW heeft laatst een uitgebreid review van GoSatWatch gemaakt, geschreven door iemand die al vanaf z’n derde naar satellieten staart.

Installeren: GoSatWatch (€7,99)

gosatwatch   gosatwatch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:51
Categorie Naslagwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.