Van Nederlandse bodem: Iridium Flares en Simple DoF Calculator

Iridium Flares en Simple DoF Calculator zijn twee applicaties van de Nederlandse ontwikkelaar Dennis van den Berg. Beide applicaties kun je winnen.

DoFOntwikkelaar Dennis van den Berg heeft inmiddels een tijdje twee applicaties in de App Store staan. Ze zijn beide gericht op een heel specifieke doelgroep: astronomie- en fotografieliefhebbers. Om te beginnen Simple DoF Calculator, een applicatie om scherpte-diepte te berekenen bij het maken van foto’s. Het is niet de eerste en enige applicatie waarmee dat kan, maar de applicatie van Dennis ondersteunt wel een behoorlijke lijst camera’s. Mocht je camera niet in het lijstje staan, dan kan deze worden toegevoegd.


Iridium FlaresDe applicatie Iridium Flares is van een heel andere orde. Als je een vallende ster wilt zien kun je eindeloos blijven wachten. Minder mooi, maar vrijwel hetzelfde effect krijg je te zien als het zonlicht reflecteert op een van de Iridium-satellieten. Het verschil tussen beide verschijnselen is dat het tijdstip van Iridium Flares precies te berekenen valt. Met de applicatie kun je voor de komende zeven dagen kijken wanneer er iets zichtbaar is. De applicatie houdt dankzij GPS rekening met je huidige locatie.

Installeren: Iridium Flares en Simple DoF Calculator (beide €0,79)

Dennis heeft promotiecodes voor beide applicaties beschikbaar gesteld. De twee personen die als eerste in de reacties hieronder het juiste antwoord weten op één van beide vragen krijgen de promotiecode voor respectievelijk Iridium Flares of Simple BoF Calculator per mail toegestuurd:

  • Als je Iridium Flares wilt winnen: Hoeveel antennes heeft een Iridium-communicatiesatelliet?
  • Als je Simple DoF Calculator wilt winnen: Er is een apart begrip voor de kwaliteit van de onscherpte bij foto’s – hoe wordt dit ook wel genoemd?

Let op: De promotiecodes zijn alleen te gebruiken met een Amerikaans iTunes-account.

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.