Voetbalkennis testen met nieuwe Dribbel voetbalquiz-app voor iPhone

Dribbel is een voetbalquiz voor de iPhone, waarbij je tegen vrienden speelt. Beantwoord zoveel mogelijk voetbalvragen en laat zien dat jij de meeste voetbalkennis hebt!

dibble-competitieVoetbalfans hebben een nieuwe app om hun kennis van voetbal te bewijzen. Jan Staes ontwikkelde een voetbalquiz-app waarmee je aan vrienden kunt laten zien hoeveel je van voetbal weet. De Nederlandstalige app Dribbel vraagt in welke competitie je wilt spelen, bijvoorbeeld Eredivisie, EK/WK of internationaal Daarna kies je optioneel nog de club en het seizoen. Je speelt tegen vrienden door ze via Facebook of op basis van gebruikersnaam of e-mailadres uit te nodigen of door je te laten koppelen aan een willekeurige persoon. Er zijn steeds ronden van 5 vragen, waarin je zo snel mogelijk het juiste antwoord moet kiezen. Een topscorelijstje laat zien wie de beste Dribbelaar is: je ziet de namen en foto’s van jouw vrienden, inclusief foto en de stand (bijvoorbeeld 1-3). Achter elke naam is een grote groene knop ‘Speel nu!’ aanwezig, die het wel erg aanlokkelijk maakt om nog een extra potje te spelen.

In de app zijn de Eredivisie en Jupiler League Pro gratis speelbaar. Extra pakketten speel je vrij door punten in het spel te sparen. Momenteel zijn onder andere Serie A, Bundesliga, Premier League en Primera Division aanwezig, maar dat zal nog verder worden uitgebreid. De vragen doen een beroep op je voetbalkennis. Niet alleen wie er scoorde en wat de uitslag van een bepaalde wedstrijd was, maar er zijn ook vragen over shirtsponsors en land van herkomst van spelers. Je krijgt eerst een paar seconden de vraag beeldvullend te zien en krijgt vervolgens de verschillende antwoordmogelijkheden (multiple-choice) in beeld. Hoe sneller je uit de meerkeuzelijst het antwoord kiest, hoe meer punten je verdient en hoe hoger je in de lijst met vrienden komt te staan. Wekelijks is er een Dribbel Top 100 met de beste spelers.

dribbel-1 dribbel-2

De maker van de app belooft dat de quiz altijd relevant blijft, maar zal dan de vragen wel steeds moeten vernieuwen. De eerste indruk van Dribbel is goed. De voetbalquiz-apps steekt goed in elkaar, ziet er strak uit en bevat eigenlijk alles wat je zou verwachten. Inloggen met je Facebook-account is het meest handig, omdat je dan meteen ziet welke vrienden de app al geïnstalleerd hebben en de app meteen je avatar toont, maar een apart account aanmaken op basis van je e-mailadres kan ook. Dribbel is een alternatief voor de apps Pingel van Eredivisie Live en clubspecifieke quizapps zoals de Ajax Fan Quiz, gesponsord door Aegon. Dribbel is ook als Android-variant beschikbaar, zodat je niet alleen tegen iPhone-bezittende vrienden hoeft te spelen.

Downloaden: Dribbel (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2013, 9:48
Categorie Sport
Onderwerp voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.