RTV Noord voor iPhone en iPad laat aardbeving melden

RTV Noord voor iPhone en iPad heeft een nieuw tabblad met nieuws over aardbevingen in Groningen en een simpele aardbevingsmelder.

RTV Noord iPhone iPadDe regionale omroep RTV Noord heeft haar applicatie voor de iPhone en iPad voorzien van een nieuwe pagina. Hij lijkt een beetje weggestopt onder het tabblad ‘Meer’ op de iPhone, maar het gaat wel om een nieuwe functie die direct inspeelt op het heetste hangijzer van het nieuws in de provincie Groningen: de aardbevingen. Op de nieuwe pagina zien gebruikers meldingen van aardbevingen van andere gebruikers en kan je zelf ook een melding toevoegen.

De pagina Aardbevingen wordt aangekondigd als ‘Dossier Aardbevingen’ als je er op komt. Je ziet bovenin niet alleen een kaart met meldingen, maar leest ook al het nieuws en de achtergrond over de trillingen. Net als in de andere nieuwsoverzichten binnen de applicatie zie je welk bericht beschikt over een fotogalerij, geluidsfragment of video.

En toch is het de kaart die het meest in het oog springt. Je ziet op dit moment geen meldingen op de kaart, maar als ze er zijn herken je ze meteen: dan staan gele, oranje en rode rondjes op het kaartje van Google Maps. Je kan meteen een aardbeving melden als je op de pagina bent, met een blauwe meldingsknop in helaas wat lage resolutie. Het kost geen enkele moeite om dat te doen. Je hoeft enkel te selecteren of je een zwakke (geel), duidelijke of sterke (rood) aardbeving voelde. Als je bevestigt, is de melding gemaakt.

RTV Noord Aardbeving melden iPhone RTV Noord aardbeving in kaart brengen Groningen iPhone

Is RTV Noord niet bang dat er allerlei valse meldingen zullen verschijnen als het zo makkelijk gaat? Om misbruik te voorkomen, worden meldingen in ieder geval pas geregistreerd als er meerdere meldingen binnen een gebied zijn. Maar dan nog valt er natuurlijk vals te spelen. Kunnen testbevingen of grapjes makkelijk herkend worden? Erik Hogeboom, medewerker Nieuwe Media bij RTV Noord: “Daar moeten we nog achter komen. De eenvoud van de functie is uniek en de werking is afhankelijk van het publiek. Je kan er maar op één manier achter komen.

RTV Noord is niet de eerste die met een melder voor aardbevingen komt op iPhone en iPad. Op iPhoneclub.nl schreven we al regelmatig over aardbeving-apps.

Downloaden: RTV Noord (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2013, 11:14
Categorie Nieuws
Onderwerp rtv noord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.