Rhino voor App.net: eerste native iPhone-app nog erg beperkt

Rhino is de eerste native app voor App.net, de Twitter-vervanger. De functies zijn nog erg beperkt. Zo kun je maar 1 account gebruiken en geen plaatjes invoegen.

rhino icoonCrowdfunding heeft een grote vlucht genomen dankzij initiatieven als Kickstarter. Het nieuwe sociale netwerk App.net profiteert ervan mee, door nu alvast $50 te vragen voor een sociaal netwerk dat nog maar net live is gegaan. De start-up heeft de wind mee: er is ongenoegen over de toenemende beperkingen die Twitter oplegt en de grotere kans op reclame op Twitter. Maar of mensen bereid zijn om te betalen voor een alternatief mét apps moet nog bewezen worden. Bijna 20.000 mensen hebben al een account bij App.net aangemaakt en er zijn ook al iOS-apps die ondersteuning bieden. Maar AppNet Rhino is de eerste gespecialiseerde app die alleen bedoeld is voor App.net-gebruikers.

App.net is een nieuw sociaal netwerk, die belooft je gegevens niet te exploiteren, zoals bij Twitter en Facebook gebeurt. Bij App.net schrijf je berichtjes van maximaal 256 karakters, je krijgt geen advertenties in beeld en omdat het geld kost om een account aan te maken is de kans op spam veel kleiner. Zeker op dit moment, nu de community nog erg klein is. Een Nederlandse inventarisatie van App.net-gebruikers laat zien dat vooral mensen die ooit pionierden op Twitter (tussen 2006 en begin 2007) een account hebben aangemaakt. Er zijn al apps voor iOS, Android, Mac en Windows.

Rhino is een nieuwe app, gemaakt door Goran Vuksic. Na het installeren vul je je inloggegevens van App.net in, waarna je op het tabblad Global terechtkomt. Dit is de berichtenstroom wereldwijd, zonder rekening te houden met je vrienden. Net als bij veel Twitter-apps kun je een lijst met mentions bekijken of bladeren door de tijdlijn met berichten van zelf gekozen vrienden. Verandert er iets, bijvoorbeeld wanneer je nieuwe mensen bent gaan volgen, dan duurt het een paar seconden voordat je accountinformatie in Rhino is bijgewerkt.

In feite is er geen verschil met veel bekende Twitter-apps, behalve dan dat er eigenlijk geen instellingen zijn. Een mogelijkheid om meerdere accounts te gebruiken heb ik ook nog niet kunnen vinden. Net als bij Tweetbot kun je over een berichtje naar vegen om te antwoorden. Rhino geeft met een geel hoekje aan of een bericht deel uitmaakt van een langere discussie. Tap je op het gele hoekje, dan verschijnt de complete conversatie. Tap je op een knop rechtsboven, dan maak je een nieuw bericht aan. Plaatjes invoegen? Welnee, dat is allemaal niet nodig. Rhino is een wel erg kaal uitgevoerde App.net-app. Het is te hopen dat er snel meer native apps komen, die meer te bieden hebben. Voor de prijs hoef je Rhino overigens niet te laten liggen: hij is gratis.

Downloaden: Rhino (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2012, 15:01
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp app.net

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.