Lynx icon

Review: Lynx is een sociaal netwerk met alleen maar links

Lynx is een sociaal netwerk met alleen maar links, die je deelt met andere vrienden. Handig, maar wat moet je ermee als je vrienden niet op Lynx zitten? Daar kijken we naar in onze review.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Lynx tijdlijnWat als je alles van Facebook weghaalde, behalve de links die je vrienden en familie hebben gedeeld? Dat is het idee achter de sociale app Lynx, waarmee je links naar artikelen snel kunt delen met vrienden. Op die manier wil Lynx je altijd iets te lezen bieden, zonder dat je zelf op zoek moet naar websites of nieuws-apps.

We hadden even nodig om een Lynx een plekje voor ons te geven. Start de app op en je hebt een overzicht van willekeurige, populaire links, die je met een veeg kunt delen in je eigen Lynx-tijdlijn of met je vrienden. De ontwikkelaar hoopt daarbij dat je vrienden ook Lynx hebben geïnstalleerd. Je krijgt namelijk een groot raster te zien, met daarop alle Lynx-vrienden met wie je een link kan delen. Met de More-knop kun je ook buiten Lynx delen, maar je krijgt dan het simpele deelvenster van iOS te zien. Niet iets waar je deze app voor zal installeren.

Het moge duidelijk zijn: Lynx komt enkel tot zijn recht als je vrienden met je meedoen. Maar zelfs dan twijfelen we soms nog over de meerwaarde van deze applicatie. Het delen van een interessant linkje gaat net zo makkelijk op Twitter en Facebook, waar je diezelfde vrienden kunt bereiken. Daarnaast is het wat een gedoe om een eigen link aan de app toe te voegen, waardoor de nadruk ligt op keuzes van andere gebruikers.

Extensie wel logisch

Lynx extensieHeb je vrienden die Lynx gebruiken? Dan is de iOS 8-extensie misschien wel één van de handigste onderdelen van de app. Je kunt vanuit een andere app het standaard iOS-deelmenu openen, waarna je op het Lynx-icoon drukt om de huidige link te delen met je vrienden. Je krijgt dan iedereen te zien die je op Lynx volgt, waarna je alleen nog maar op de juiste foto hoeft te drukken. Een stuk sneller dan bijvoorbeeld het versturen van een link via e-mail.

Account vereist

Lynx account makenStart je Lynx voor het eerst op, dan moet je een account maken binnen de app. Een grote, blauwe knop probeert je te overtuigen om hiervoor Facebook te gebruiken. Hoewel de ontwikkelaar belooft nooit op je tijdlijn te posten of “iets raars” te doen, zal dat voor velen een bezwaar zijn. Maar geen nood: onderaan de pagina staan alternatieve opties, waardoor je met Google, Twitter of gewoon je mailadres kunt registreren.

Conclusie Lynx review

Lynx klinkt op papier misschien handig, maar in de praktijk hadden we een stuk minder aan de app. Je bent afhankelijk van andere vrienden die de app ook hebben geïnstalleerd, maar op het moment is de kans vrij klein dat je bekenden gaat aantreffen. Lynx staat al een tijdje in de App Store, maar heeft nog geen enkele review ontvangen. Zelf konden we geen enkele bekende op Lynx vinden.

Pluspunten

  • Handige extensie om met vrienden te delen.

Minpunten

  • Alleen nuttig als vrienden Lynx gebruiken.
  • Zelf links toevoegen voelt omslachtig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juli 2015, 13:52
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.