Charm-app voor Twitter

Review: Charm maakt collecties van je favoriete tweets

Charm is een app waarmee je Twitter-berichten kunt sorteren in collecties. Zou hou je meer overzicht bij favoriete tweets. Maak collecties van tweets die bij elkaar horen.

Charm-app voor Twitter

In de Twitter-app heb je de mogelijkheid om tweets te ‘liken’. Het probleem is alleen dat ze allemaal in één grote vergaarbak komen, terwijl je misschien onderscheid wilt maken tussen grappige berichten en langere artikelen die je later wilt lezen. Met Charm (link) kan dat: deze iOS-app zorgt dat je al je favoriete tweets netjes kunt verzamelen in mapjes.

Charm: tweets verzamelen in collecties

Charm is eigenlijk de tegenhanger van Twitter-lijsten. In plaats van lijsten met interessante mensen verzamel je lijsten met interessante tweets. Het kan daarbij gaan om tweets over muzieknummers die je nog wilt luisteren, tweets naar langere artikelen die je nog moet lezen of gewone ‘likes’. Charm is gratis te gebruiken en vereist alleen dat je je Twitter-account koppelt. Via een deel-extensie stuur je interessante tweets door naar Charm, waar je ze in een zelf te kiezen collectie opslaat.

Charm-app: tweets verzamelen in collecties Charm-app: collectie maken

Twitter kent wel Collections voor ontwikkelaars, waarbij gebruikers een serie tweets kunnen verzamelen in een collectie. Maar Charm maakt die collecties makkelijk te beheren. Je kunt het op allerlei manieren gebruiken: om tips over nieuwe albums en muzieknummers samen te voegen, of om bijvoorbeeld een lijstje te maken van leuke café’s in een stad waar je naartoe wilt. Bij het maken van een collectie kun je kiezen hoe de tweets te zien zijn: gecureerd (zelfgekozen volgorde), of met de oudste of nieuwste bovenaan. Elke collectie heeft een naam van maximaal 25 karakters en een beschrijving van maximaal 160 karakters.

Tweets toevoegen aan je collectie is makkelijk

Charm: tweet opslaanHet enige wat je je nog wel zult moeten aanleren is het opslaan van tweets in Charm. Dat werkt als volgt: je voegt de deelextensie toe en telkens als je een interessant bericht in de Twitter-app ziet, tik je op de drie bolletjes rechts onder de tweet. Kies de optie Collect tweet in Charm en je wordt doorgestuurd naar Charm, waar je het kunt toevoegen aan een collectie. Charm haalt ook al je eerdere Twitter-likes op, die je eventueel handmatig kunt toevoegen aan lijsten. Handig is ook dat Charm werkt met allerlei Twitter-apps, dus ook met Tweetbot, Twitterrific, de mobiele Twitter-site of met de Mac-functie Handoff. Het is allemaal niet revolutionair wat Charm doet, maar het kan wel handig zijn voor mensen die (bijvoorbeeld beroepsmatig) veel met Twitter te maken hebben en een manier zoeken om hun gemarkeerde tweets wat beter te organiseren. Daarmee lost Charm een heel specifiek probleem op.

Conclusie Charm review

Charm biedt een simpele oplossing voor een probleem: het beter organiseren van tweets in collecties. Net als bij soortgelijke diensten lop je het risico dat je uiteindelijk vooral aan het verzamelen bent en nooit meer eraan toe komt om je verzameling te bekijken, maar daar kan Charm niets aan doen. De app maakt het beheren van je collecties erg overzichtelijk. Wel loopt Charm het risico dat Twitter deze functie ooit zelf gaat inbouwen in de app – al kan dat nog wel even duren. Momenteel is Twitter vooral bezig om functies te maken die het voor beginnende twitteraars makkelijker maken om de dienst te begrijpen en de functionaliteit van Charm is dan nét iets te geavanceerd.

Pluspunten

  • Simpele app, lost specifiek en herkenbaar probleem op
  • Werkt met meerdere Twitter-apps, ook Tweetbot en Twitterrific

Minpunten

  • Kan je je collecties meenemen als Twitter de functie zelf toevoegt?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2016, 11:58
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen twitter, verzamelen
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.