RingCredible bewust geblokkeerd door KPN, zegt appmaker

KPN heeft de RingCredible-app bewust geblokkeerd, zegt de maker van de VoIP-app. Daardoor liep RingCredible omzet mis.

ringcredible iphone appKPN heeft de app RingCredible bewust geblokkeerd, zegt Hans Osnabrugge, CEO van het bedrijf dat de app maakt. RingCredible liep daardoor omzet mis. Eind maart diende RingCredible een klacht in bij toezichthouder ACM (Autoriteit Consument en Markt) omdat er storingen optraden bij KPN-klanten die RingCredible wilden gebruiken. Bellen via Wi-Fi, via Vodafone, T-Mobile en Tele2 leverden geen problemen op. RingCredible is een belapp voor iOS en Android, waarmee je goedkoop internationaal kunt bellen. Ze beloven 70% goedkoper te zijn dan Skype. De Consumentenbond vergeleek dit voorjaar de tarieven van RingCredible met Skype en concludeerde dat het behoorlijk goedkoop is.

Voordat je kunt bellen moet je wel eerst tegoed kopen. Daarna bel je bijvoorbeeld naar Aruba voor €0,08 per minuut (bij Skype kost dat €0,16). De startkosten zijn bij RingCredible ook goedkoper: €0,05 terwijl Skype €0,09 rekent. Of je goedkoper uit bent dan bij andere aanbieders is afhankelijk van het land en of je naar vast of mobiel belt, dus dat is een kwestie van even nakijken.

Bellen via KPN levert nu geen problemen meer op, maar CEO Osnabrugge is niet tevreden. Hij overweegt sterk een juridische procedure te starten tegen KPN, omdat ze te lang wachtten met het ondernemen van stappen. Osnabrugge is nu aan het uitrekenen hoeveel schade hij heeft geleden. Volgens KPN waren er problemen met het updaten van het 3G-netwerk van IP v4 naar IP v6, waardoor onbedoelde bijeffecten ontstonden. Ook werd de RingCredible-app geblokkeerd omdat bepaalde poorten van Wi-Fi-routers waren dichtgezet. Dat zou volgens Osnabrugge met opzet zijn gedaan, net op het moment dat de RingCredible-app zijn grootste groei doormaakte.

Downloaden: RingCredible (gratis, tegoed vereist, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2013, 23:22
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.