App Gemist: MacFan, Tumblr, Snapguide en meer

De laatste week met apps voor de iPad bestaat uit onder andere Joypad, een iPhone-controller voor de iPad, en het creatieve Snapguide.

Snapguide iPad gidsElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. In de laatste App Gemist van het jaar onder andere de iPad-app van het Nederlandse Mac-blad MacFan, een ontdekkingsreis langs planeten voor kinderen en het leuke en creatieve Snapguide.

AG MacFan iPadMacFan – Het bekende Mac-tijdschrift MacFan is vanaf nu ook op de iPad te lezen. Het digitale magazine is beschikbaar in de Kiosk van Apple en is gratis te lezen voor abonnees van het papieren magazine. Nieuwe lezers kunnen een gratis kennismakingsnummer downloaden, daarna betaal je €7,99 per nummer of €39,99 voor een jaarabonnement. Dat is hetzelfde prijsniveau als de papieren uitgave, maar daar heeft de uitgever een verklaring voor: de productiekosten zijn net zo hoog als bij de papieren uitgave.
Downloaden: MacFan (gratis, in-app aankopen, iOS 5.0+)

AG Planetenreis iPadPlanetenreis – Planetenreis is een app voor kinderen vanaf 6 jaar, waarmee ze een spannende ontdekkingsreis maken langs de planeten van het zonnestelsel. De educatieve app is gemaakt door de Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie, bekend van de website astronomie.nl. Je reist via een schaalmodel van het zonnestelsel van planeet naar planeet om objecten te verzamelen en die mee te nemen in een raket. De objecten zijn nodig om opdrachten te kunnen uitvoeren op de verschillende planeten.
Downloaden: Planetenreis (€0,89, iPad, iOS 5.1+)

AG Cubasis iPadCubasis – Ben je muzikant en loop je tegen de grenzen van Garageband aan, dan heeft het zin om eens te kijken naar Cubasis. Deze ‘basisvariant’ van het alom bekende Steinberg’s Cubase is speciaal aangepast voor de iPad. Cubasis bevat veel functies die je uit Cubase kent, maar dan op een manier die het toegankelijk maakt via een touchscreen. Eigenlijk is Cubasis een digitaal audio-werkstation die meerdere sporen ondersteunt.
Downloaden: Cubasis (€44,99, iPad, iOS 5.1+)

AG Tumblr iPadTumblr – Sociaal blognetwerk Tumblr heeft al een tijdje een iPhone-app, maar iPad-gebruikers waren voor lange tijd genoodzaakt om deze app opgerekt te bekijken of om gewoon de website te bezoeken. Dat is niet langer het geval: de iPhone-applicatie heeft een update gekregen, waardoor hij voortaan ook volledig gebruikmaakt van het scherm van de iPad. De iPad-versie laat je een tijdlijn bekijken met berichten van mensen die je volgt aan de rechterzijde, of een blogbericht maken met een knop in de linkerbalk. Het nieuwe tabblad ‘Verkennen’ moet het makkelijker maken om interessante mensen te vinden op Tumblr.
Downloaden: Tumblr (gratis, iOS 5.0+)

AG Snapguide iPadSnapguide – Hoe maak je een gepocheerd ei? Hoe laat ik een klimpant groeien in de tuin? Hoe plak ik een fietsband? De leuke knutsel- en doe-het-zelf Snapguide heeft een update gehad en is na de iPhone nu ook geoptimaliseerd voor de iPad. In de applicatie kunnen gebruikers hun eigen gids maken met een beschrijving, verschillende stappen en foto’s en video’s. Zo is Snapguide een sociaal netwerk van mensen die hun creativiteit en inventiviteit willen delen met anderen.
Downloaden: Snapguide (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG JoyPad iPadJoypad – De iPad-applicatie Joypad laat je een bijbehorende iPhone-versie koppelen, zodat je bestaande iOS-spelletjes met je iPhone als gamecontroller kunt spelen. Zo kun je bijvoorbeeld Super Crate Box spelen op je iPhone, terwijl de iPad als scherm wordt gebruikt. Ontwikkelaars moeten eerst wel ondersteuning voor Joypad in hun iPad-spellen integreren, voordat je van het systeem gebruik kunt maken.
Downloaden: Joypad Game Console (gratis, iPad, iOS 5.1+)
Downloaden: Joypad Game Controller (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 december 2012, 14:00
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.