Read It Later heet voortaan Pocket, krijgt nieuwe iPhone-app

Read It Later gaat voortaan verder als Pocket, met een vernieuwde iPhone-app. Pocket scant de artikelen die je later wil opslaan en sorteert ze op type. Met een bookmarklet kun je snel artikelen opslaan om later te lezen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Pocket is het nieuwe Read It Later iPhoneDe leesdienst Read It Later dreigde de laatste tijd een beetje het onderspit te delven tegenover de concurrenten Instapaper en Readability, die beide furore maken met indrukwekkende iPhone-apps. Nu slaat Read It Later terug. De leesdienst waarmee je artikelen vanuit je browser of meer dan 300 apps klaarzet om later (offline) terug te lezen, gaat voortaan verder onder de naam Pocket. De naamsverandering gaat samen met een geheel vernieuwde iPhone-app.


Waar Instapaper en Readability duidelijk kiezen voor een stijl en opmaak die hint naar dat van een krant, doet Pocket het tegenovergestelde. De applicatie maakt een frisse en moderne indruk met veel kleuren en vlotte lettertypes. De dienst doet daarmee wel wat denken aan Spool, een andere leesdienst die tot nu toe niet echt van de grond is gekomen. Pocket ondersteunt ook video's en foto'sEen andere overeenkomst met Spool is dat je ook foto’s en video’s kan klaarzetten voor later gebruik.

Pocket scant de artikelen die je doorzet op inhoud. Zo ziet het of het om een video, afbeeldingen of een artikel gaat. Met een menuknop in de app kan je alle media laten zien, of alleen de artikelen, video’s of afbeeldingen. Artikelen tonen op een strak witte achtergrond. Je kan kiezen uit een klassiek lettertype en een erg ronde moderne variant. Onder dezelfde knop onder een artikel pas je de helderheid en lettergrootte aan en kan je een nachtstand activeren. In de optiebalk kan je eveneens een artikel archiveren, favorieten en doorsturen naar een onnoemelijk groot aantal diensten en apps. Je kan artikelen onder andere doorzetten naar e-mail, Evernote, Facebook, Google Reader, LinkedIn, Pinboard, Reddit, Tumblr en natuurlijk Twitter.

Je kan artikelen op verschillende manieren klaarzetten in Pocket. De handigste mogelijkheid op de iPhone is misschien wel het doorsturen van een link vanuit Safari naar het e-mailadres van Pocket. Als je dat doet vanuit het account waarmee je je hebt geregistreerd, wordt het artikel automatisch klaargezet in de applicatie. Verder kan je een bookmarklet installeren in je internetbrowser op je pc of Mac, waarmee je een webpagina meteen kan doorzetten. De instructies daarvoor worden desgewenst vanuit de app naar je gemaild. Ook zie je in de applicatie een lijst met iPhone-apps waarin je artikelen meteen door kan zetten naar Pocket. Onder andere Twitter, Tweetbot, Zite, Flipboard en Reeder lenen zich daarvoor. Zo biedt de dienst aan twee kanten veel deelmogelijkheden.

Pocket heeft hetzelfde uitgangspunt als Instapaper en Readability. Alledrie de apps zien er uitermate verzorgd uit, worden door veel diensten ondersteund en delen het principe van artikelen online inladen om vervolgens offline te kunnen lezen. Het is aan jou welke je het prettigst vindt. Ook als je de andere diensten al gebruikt, verricht een account op Pocket geen schade: de dienst is gratis te gebruiken.

Downloaden: Pocket (gratis)
Website: Getpocket.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.