RapidShare iOS-app: bestanden opslaan en verzenden

RapidShare voor iPhone en iPad is een concurrent voor Dropbox waarin de nadruk op bestanden delen ligt. Je krijgt 10GB gratis.

RapidShare iPhone iPadRapidShare loopt al een tijdje mee. De website betrad eind 2006 de markt tussen allerlei gelijksoortige diensten waarmee je grote bestanden naar elkaar kan versturen via internet. Inmiddels gooit de site het over een andere boeg. De applicatie werpt zich meer op als een alternatief voor Dropbox en andere clouddiensten, waarbij datatransfer nog wel een speerpunt is, maar online opslag net zo belangrijk is. Dat sinds september bestaande, nieuwe RapidShare heeft nu een app voor iOS uitgebracht.

De applicatie van RapidShare is geen bijzonder ding, als je weet dat eigenlijk elke applicatie van clouddiensten er hetzelfde uitziet. Je hebt simpelweg drie tabbladen. Home om je bestanden te doorzoeken, te bekijken en te delen, Search spreekt voor zich en met Upload transfer je je fotoalbum naar de online opslagdienst. Bestanden die RapidShare niet intern in de applicatie kan openen, kunnen geopend worden in applicaties die daar wel bekwaam in zijn. Denk bijvoorbeeld aan een e-book bestand (ePub) in iBooks. Bijzonder is dat je ook een prullenbak voor verwijderde bestanden in de app voorhanden hebt: bij veel concurrenten zijn verwijderde items echt weg. Veder kan je mappen doorbladeren in thumbnails of lijstweergave.

RapidShare iPhone foto's bekijken RapidShare zoeken door cloud
Het Zwitserse RapidShare biedt gebruikers tot 10GB gratis aan, maar wel met een beperking. Je mag niet meer dan 100MB per dag aan bestandsverkeer hebben, zowel op het gebied van ontvangen als versturen. Daarmee duwt de dienst je al min of meer naar het Standard Plus-abonnement van 10 euro per maand, waarmee je 10GB per dag mag verschepen en 300GB opslag krijgt. Het Premium-abonnement is de klapper, met 700GB opslag en 40GB per dag verzenden. Dat pakket kost 20 euro per maand.

Moordende concurrentie

10GB gratis per maand is geen verkeerde deal, maar het kan beter. Copy heeft vaak aantrekkelijke acties waarmee je gratis 5GB aan je opslag kan toevoegen, Dropbox kan opgerekt worden vanaf de standaard 2GB door foto’s vanaf je iPhone automatisch te uploaden en deze week bespraken we ook Box. Die geeft momenteel maar liefst 50GB gratis opslag.

Downloaden: RapidShare (gratis, universeel, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2014, 17:05
Categorie Productiviteit
Onderwerpen cloud, dropbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.