NU Mediteren: tot je innerlijke zelf komen met iPhone-app

NU Mediteren voor iPhone is een meditatie-app waarmee je met een half uur aan gesproken instructies tot innerlijke rust kan komen.

NU Mediteren iPhone meditatie-appTot rust komen. Alle zorgen van je af laten glijden. Focussen op dat wat je vrolijk maakt, niet wat je naar beneden trekt. En wel NU. Het is een wat eigenaardige titel, NU Mediteren. Maar het is toch echt de dwingende naam van een nieuwe iPhone-app waarmee je innerlijke zelf en rust moet kunnen vinden. De applicatie moet ogenblikkelijk je energieniveau, vitaliteit en levenskwaliteit verbeteren.

Je kan NU Mediteren zien als een meditatieles die je anders misschien in groepsvorm zou hebben. De app bestaat uit zeven verschillende geluidsopnames en in zes ervan wordt je toegesproken. Dat gebeurt door Evert Heintz, op wiens naam de applicatie ook in de App Store staan. Ondertussen hoor je rustige klanken die verzorgd zijn door Marc van Mourik.

NU Mediteren afspelen iPhoneDe allereerste instructie is de langste van het stel en duurt 9 minuut 22. In totaal is er een half uur aan ingesproken materiaal in de applicatie te beluisteren, maar het is handig dat je daarvoor al bekend bent met wat mediteren inhoudt en er bij voorkeur ook ervaring mee hebt. De opening in het eerste hoofdstuk luidt al: “Ga even rustig op een stoel zetten en richt je aandacht naar binnen.” Daarna horen we langskomen dat je je gezicht steeds zachter moet laten worden, of dat je een liefdevol contact met je hart dient te leggen. Als beginner kan het je zomaar overdonderen.

De methode moet ervoor zorgen dat je toewerkt naar de meest edele vorm die je mindset kan hebben, volgens Evert Heintz. Een mindset van ‘oordeelvrije aandacht’. Behalve het luistermateriaal waar ook een instrumentaal hoofdstuk tussen zit, raadpleeg je in de app ook Heintz’ Twitter- en Facebookprofiel voor meer tips. Ben je op zoek naar een meditatie-app voor beginners, dan is het onlangs besproken VGZ Mindfulness een goede optie.

Downloaden: NU Mediteren (€1,79, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2014, 15:01
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerp meditatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.