QuikIO: met iPhone-app gratis streamen en downloaden vanaf je Mac of pc

QuikIO is een nieuwe gratis iPhone-app waarmee je bestanden kan streamen en downloaden vanaf de pc en Mac en die meteen kan delen.

QuikIO iPhone iPad bestanden streamen vanaf pc en MacEr is geen gebrek aan applicaties waarmee je bestanden en video’s vanaf je Mac of pc kan streamen op de iPhone. Maar gratis, zo goedkoop zijn ze niet vaak. De nieuwe app QuikIO wordt ter introductie gratis aangeboden voor de iPhone, waarna de prijs zal stijgen naar 2,69 euro. Ook de al langer verkrijgbare iPad-app is momenteel voor niks te downloaden. Met de apps kan je documenten, foto’s, muziek en video’s streamen vanaf je desktop én downloaden om vervolgens offline te gebruiken op de iPhone.

Nadat je in de iPhone-app van QuikIO een account hebt aangemaakt met e-mail en wachtwoord (of via een koppeling met Facebook of Google+) krijg je een bevestigingsmail waarna je verzocht wordt de toepassing voor de Mac of pc te downloaden. Heb je dat gedaan, dan kan je bestanden klaarzetten voor mobiel gebruik op de iPhone en iPad. Om er op dat moment bij te komen vanuit het mobiele apparaat, moet de desktop dus eveneens aan staan. Maar dat is niet altijd nodig: QuikIO heeft een handige downloadfunctie waarmee je video’s, documenten maar ook hele muziekalbums kan downloaden voor offline gebruik op het apparaat. Die functie is altijd binnen handbereik in bestandenoverzichten. Met een selectieknop kies je eenvoudig alles wat je offline wilt opslaan.

QuikIO menu links QuikIO bestanden delen of downloaden

QuikIO voor iPhone heeft een vriendelijke uitstraling en vriendelijk is ook het goede woord voor het gebruiksgemak van de app. De wit-lichtblauwe interface voert een grijs menu aan de linkerkant waarin je de verschillende media vanaf de verbonden desktop gecategoriseerd onder elkaar ziet. De onderste menufunctie leidt de weg naar de bestanden die je offline op de iPhone hebt opgeslagen, ongeacht het type bestand. Was je video qua bestandsindeling niet geschikt voor iOS? Maakt niet uit: QuikIO heeft hem automatisch omgezet naar een bestandstype waar de iPhone wel mee overweg kan.

Maar daarmee is een andere leukigheid van de applicatie nog niet benoemd. Als vrienden QuikIO ook gebruiken, kan je hen bestanden versturen via de app. Die komen terecht in de Quikbox in het hoofdmenu, waarin met een badge wordt aangegeven hoeveel nieuwe bestanden je hebt ontvangen. Ook die video’s en liedjes kan je streamen en downloaden op je eigen iPhone. Er zitten geen restricties op de bestandsgroottes. Dat maakt van QuikIO een handige toepassing om bijvoorbeeld film(pje)s te delen zonder dat er bewerkelijke online opslagdiensten tussen zitten.

Downloaden: QuikIO (gratis ter introductie, anders €2,69, iPhone, iOS 5.0+)
Ook genoemd: QuikIO HD (gratis ter introductie, anders €2,69, iPad, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2012, 14:50
Categorie Diensten
Onderwerpen bestand, streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.