Slimme virtuele assistent Mindmeld krijgt stemherkenning van Nuance

De iPad-app Mindmeld gaat gebruik maken van de stemherkenningstechnologie van Nuance, dat ook meewerkte aan Siri.

MindmeldDe nog niet uitgebrachte iPad-applicatie Mindmeld zal gebruikmaken van de stemherkenningstechnologie van Nuance. Dit heeft ontwikkelaar Expect Labs vandaag aangekondigd. Mindmeld is een voicechat-applicatie die met je meeluistert terwijl je met je vrienden praat. Op basis van het gesprek krijg je afbeeldingen, links, kaarten en andere informatie te zien. Zo krijg je bijvoorbeeld een routebeschrijving in beeld als je het hebt over een bepaalde plek. De technologie van Nuance is ook al in Siri te vinden.

Mindmeld moet een alternatief worden op andere virtuele assistenten, zoals Siri. De app verschilt echter fundamenteel, omdat je niet zelf een commando hoeft uit te spreken wanneer je bepaalde informatie wil zien. In plaats daarvan wordt er continu naar informatie gezocht op basis van je gesprek met een ander, zodat je de data te zien krijgt voordat je er überhaupt naar wil vragen.

Het is nog niet bekend wanneer Mindmeld precies beschikbaar zal zijn. Op de site van Expect Labs staat enkel aangegeven dat hij “binnenkort” zal uitkomen, maar dit lijkt sinds september dit jaar al het geval te zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=5NGGSBt0hkw&feature=player_embedded

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2012, 15:55
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.