QuickPlan: projectmanagement met tijdelijk gratis iPad-app

QuickPlan is een projectmanagementtool voor de iPad. Je kunt planningen exporteren naar Microsoft Excel en Microsoft ProjectPlan. QuickPlan is ook geschikt voor het plannen van privéprojecten, zoals een verhuizing of verbouwing.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

quickplan-ipadQuickPlan is een app om projecten te plannen. De tijdelijk gratis app kost normaal €2,69 dus verwacht geen app die vergelijkbaar is met honderden euro’s kostende desktopsoftware. Maar je kunt er toch behoorlijk ingewikkelde projecten mee beheren. Voor het weergeven van de projectplanning gebruikt de app de bekende Gantt-grafieken. Met swipe-bewegingen blader je door het project heen, waarbij je ook per taak de outline, tijdsduur, volgorde van taken, starttijd en deadline kunt bekijken.

Met je vingers schuif je een taak naar een andere lokatie in de Gantt-grafiek. Je kunt de gemaakte planningen exporteren naar Microsoft Excel (csv-formaat) of Microsoft ProjectPlan (xml-formaat). Versturen als plaatje kan overigens ook, zodat zelfs mensen die de benodigde software niet hebben toch kunnen kijken wanneer een projectfase af moet zijn.

Ben je Windows-gebruiker, dan voel je je in deze iPad-app misschien wel extra goed thuis, want QuickPlan gebruikt elementen van Microsoft’s Metro-stijl om alles overzichtelijk op tegels weer te geven (zie afbeelding hieronder). Je kunt QuickPlan gebruiken om een tijdlijn voor projecten te maken, die je vervolgens kunt bespreken of presenteren aan een opdrachtgever of met een team. Maar je kunt het ook gebruiken om tijdens de uitvoering van het project alles in de gaten te houden. En de app kan zelfs handig zijn voor privé-aangelegenheden, zoals het plannen van een verbouwing van je huis of het laten bouwen van een nieuwbouwwoning. Ach, waarom zou je het niet gebruiken voor het plannen van de inrichting van een Apple Store?

Deze app was gratis op het moment dat dit artikel op iPadclub verscheen. Maar kortingsacties zijn bijna altijd tijdelijk en er is niet te voorspellen wanneer de prijs weer omhoog gaat. Controleer daarom de prijs, voordat je downloadt!

Downloaden: QuickPlan (tijdelijk gratis, normaal €2,69, iPad, iOS 6.0+)

quickplan ipad plaatjes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2013, 14:08
Categorie Zakelijk
Onderwerp projectmanagement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.