Drawnimal: dieren rondom je iPhone tekenen

Drawnimal laat een dierengezicht op je iPhone-scherm zien, waar kinderen omheen kunnen tekenen.

Drawnimal tekeningLeg je de iPhone op een stuk papier en start je iPhone-applicatie Drawnimal op, dan kun je rond de iPhone heen tekenen om een dier te maken. Zo maken kinderen van je iPhone een fantasiebeest dat ze de getoonde staart en poten kunnen geven, of kunnen voorzien van een zelfbedacht lijf.

Drawnimal is vooral bedoeld voor kinderen die op papier willen tekenen. De iPhone-app is voorzien van drie verschillende hoofdjes (een alligator, beer en kat) die allemaal ook een andere animatie laten zien als je op ze tapt. Drawnimal wil met deze dieren kinderen ook het alfabet leren, maar de Nederlandse taal wordt niet ondersteund.

Drawnimal alligatorEen nadeel waar wij overigens wel tegenaan liepen: met een swipe omhoog ga je alweer terug naar het menu van Drawnimal. Kinderen kunnen hierdoor per ongeluk het getoonde tekenbeest wegvegen.

Het duurt niet lang tot je alle animaties in Drawnimal voorbij hebt zien komen. Om meer dan een minuutje plezier uit de app te halen moet je dus actief gaan tekenen zoals de app van je verwacht. Dat is echter slechts de probeerversie: wil je 30 dieren in de app, dan kun je een eenmalige in-app aankoop van €1,79 maken. Je krijgt dan ook alle letters van het Engelse alfabet om mee te oefenen.

Downloaden: Drawnimal (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2013, 9:36
Categorie Onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.