TV-gids en magazine HUMO op de iPad verschenen

HUMO is misschien wel de meest volledige magazine-app op de iPad. Het staat bol van gratis content, zoals recensies, strips, video's en een volledige televisiegids.

HUMO voor iPad magazine en tv-gidsHet Belgische blad HUMO heeft een eigen iPad-app uitgebracht. De app is veel meer dan een kiosk waarin het weekblad gekocht kan worden en ook veel meer dan een televisiegids, waar het blad zwaar op leunt. De applicatie wordt constant ververst met nieuw lezerscommentaar over programma’s en gebeurtenissen (Uitlaat), een handvol strips, video’s en aan televisie aanverwante artikelen. Humo hanteert daarbij als altijd haar humoristische scherpe pen en hier en daar een grove bek.

Als Apple al Nederlandstalige app-testers heeft die gaan over de toelating van een applicatie in de App Store, dan zijn ze straal aan Humo voorbij gegaan. Of Apple, immer zo streng op seksualiteiten en strooiend met een waarschuwing als er een káns is op die content, heeft de sectie met strips straal overgeslagen. Humo in een notendop: er staan twee tekeningen van Winnie de Pooh en Knorretje naast elkaar. Daarboven staat: zoek de vier verschillen. Op de rechter tekening hebben beide Disney-figuren borsten. En bij een ‘dagelijkse Draadstaal-video’: Wie niet moet lachen, is een pekelharing!

HUMO Alles over tv-sectieHet hoofdmenu (bovenste screenshot) is bijzonder druk met acht grote rubrieken en een reclame er tussenin. TV Tips, Actua, TV Reviews, Video, Boek CD Film (de recensies), Uitlaat, Cartoons en TV Gids. Je zou bijna vergeten dat er aan de linkerkant van het scherm nog een blaadje staat dat je in-app voor 2,39 euro kan kopen. Abonnees van het papieren magazine kunnen het blad echter gratis downloaden. Ook de knop ‘Alles over TV’ valt zowat weg van de drukke pagina, maar staat bol van de programmasuggesties en het huidige overzicht van programma’s. Die worden begeleid door tweets die zoeken op de programmanaam. Daarboven staat een kader om zelf mee te tweeten en met de HUMO – Ik kijk mee knop kun je bovendien meteen laten weten dat je een programma volgt op HUMO zelf, Twitter of Facebook.

De rubrieken met de nadruk op actualiteit, zoals TV Tips, Actie en TV Reviews, hebben allen dezelfde layout met drie artikelen op een iPad-pagina. Die moeten aangeklikt worden om ze geheel te lezen, omdat op de hoofdpagina alleen een inleiding past. Wat nog wel eens fout gaat bij andere papier-naar-iPad apps, gaat hier glansrijk: alle artikeltjes zijn opgemaakt met vet danwel cursieve letters waar nodig, bevatten foto’s en hebben regelmatig filmpjes eraan toegevoegd.

HUMO door het blad zelf bladerenMinder goed aan Humo op de iPad is de televisiegids zelf. Die werkt nogal traag en verdeelt het zenderaanbod in maar liefst 9 categorieën, zonder dat er een zoekfunctie voor een zender aan te pas komt. Ook klik je vaak pardoes programma-informatie aan als je eigenlijk wil scrollen naar de volgende reeks zenders. Dat komt omdat je onnatuurlijk genoeg, alleen kan scrollen door een rood pijltje in te drukken. Filteren op inhoud van de programma’s en reminders voor programma’s instellen is helaas niet mogelijk. Wel kun je makkelijk op een tijdstip klikken om de begintijd van een programma te bepalen.

HUMO heeft een volledige app neergezet waarin het papieren magazine gekocht kan worden, maar je ook prima uit de voeten kan met de gratis inhoud zonder je achtergesteld te voelen. Het is de volledigste iPad-magazine app die we tot dusver zijn tegengekomen.

Downloaden: HUMO (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2011, 13:10
Categorieën Amusement, Belgische apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.