Officiële Philips Hue iPhone-app voegt geofencing en IFTTT toe

Een update voor de officiële Philips Hue iPhone-app voegt het gebruik van geofencing en If This Then That (IFTTT) toe aan de slimme lampen.

Philips HuePhilips heeft versie 1.1 uitgebracht van de Philips Hue-applicatie, die het mogelijk maakt om de slimme Philips Hue-lampen vanaf je iPhone te bedienen. De update-informatie in de App Store zegt alleen dat er sprake is van een bijgewerkte app en noemt geen lijst met vernieuwingen, maar toch bevat de app een aantal interessante nieuwe opties. Philips Hue maakt voortaan bijvoorbeeld gebruik van geofencing, waardoor het licht automatisch in- of uitgeschakeld kan worden als je thuiskomt of vertrekt.


De Hue-lampen kunnen voortaan van kleur veranderen bij bepaalde gebeurtenissen. Zo kan een lamp bijvoorbeeld blauw worden als het buiten begint te regenen of kan je een andere kleur te zien krijgen bij een binnenkomend bericht op social media. Hiervoor maakt Hue gebruik van de internetdienst If This Then That. Dit is een internetdienst waarbij je regels kunt maken. Je geeft aan wat de trigger is (als dit gebeurt) en welke actie op dat moment uitgevoerd moet worden (doe dan dat).

Het is voortaan ook mogelijk om schema’s te maken binnen de Hue-app, waarmee je de kleur van lampen tijdens het verloop van de dag kunt veranderen. Een timerfunctie laat je het licht op bepaalde tijden inschakelen zonder dat je direct op de knop hoeft te drukken, waardoor je anderen de impressie kunt geven dat je thuis bent.

Downloaden: Philips Hue (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.