Prijzen van games: €0,79 en €3,99 verkopen het best

Als je een spelletje wilt verkopen in de App Store, kun je deze het beste een prijs van €0,79 of €3,99 geven, zo blijkt uit een onderzoekje van Pocketgamer.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

verkoopprijzen gamesAls je een spelletje wilt verkopen in de App Store, kun je deze het beste een prijs van €0,79 of €3,99 geven, zo blijkt uit een onderzoekje van Pocketgamer. Deze website ontdekte (verrassend!) dat een game beter verkoopt naarmate de prijs lager is. Van de 20 bestverkochte games zijn er 15 die maar €0,79 kosten. In de top 100 zijn er maar liefst 36 stuks die €0,79 kosten. Op de tweede plaats staat een prijs van €3,99 blijkt uit een analyse van de top 100. Wil je toch een hogere prijs vragen, dan helpt het als je een game gebaseerd op een bekende consoletitel uitbrengt. Zulke games hebben een gemiddelde verkoopprijs van $6,19. Verder merkt de website op, dat Apple de exacte verkoopcijfers niet bekendmaakt waardoor het onmogelijk is om te zeggen of een duurdere game uiteindelijk meer oplevert dan een goedkopere game met een groter verkoopvolume.

Mocht je plannen hebben om een eigen game in de App Store uit te brengen, dan zijn de cijfers die Pocketgamer op een rijtje heeft gezet de moeite waard om eens te bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 23:46
Categorie Games
Onderwerpen game, salesforce, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.