Preview: Alarmeringen op de iPhone

Preview van Alarmeringen, een iPhone-applicatie van de website Alarmeringen.nl. Deze applicatie komt over een paar weken in de App Store.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

alarmeringenAls je van brandjes, relletjes en ongevallen houdt is de kans groot dat je de website Alarmeringen.nl kent. Op deze website kun je op basis van je locatie zien welke meldingen er voor politie, brandweer en andere hulpdiensten worden gedaan. Over enkele weken is er in de App Store ook een iPhone-applicatie van Alarmeringen te vinden. De applicatie geeft op de iPhone realtime aan waar de Nederlandse hulpdiensten worden ingezet, of basis van je locatie. De GPS-ontvanger van de iPhone kan daarbij bepalen waar je bent.

Alarmeringen gaat straks €0,79 kosten en is ontwikkeld door Human Software. Dat is overigens niet de oprichter van Alarmeringen.nl, want dat is Wilbert de Vries, in het dagelijks leven beter bekend als hoofdredacteur van Tweakers.net. Alarmeringen op de iPhone beperkt zich tot een bepaalde regio, omdat de huidige server heel Nederland niet aankan. Een zwaardere server is onderweg.

alarmeringen

Je kunt de meldingen op een kaart of in een lijst bekijken. Van daaruit klik je door naar een gedetailleerde weergave. Als gebruiker geef je aan welke kaart je bij het opstarten wilt zien (met of zonder GPS). Omdat je ook handmatig je locatie kunt instellen is Alarmeringen op de iPhone ook geschikt voor iPod touch-bezitters. Helaas kan Alarmeringen geen meldingen in België laten zien, maar dat hoeft de Belgen er natuurlijk niet van te weerhouden om te kijken welke rellen en ongelukken er in Nederland gebeuren. Het is ook niet mogelijk om een route naar een incident te laten plannen; de voorwaarden van Apple verbieden dit.

alarmeringen

Alarmeringen.nl denkt ondertussen al na over een toekomstige versie, die gebruikmaakt van de push notificaties in iPhone OS 3.0. Na aanschaf van credits vanuit de applicatie zelf (ha, In-App Purchases!) kan de gebruiker aangeven wanneer hij een melding wil ontvangen, bijvoorbeeld op basis van plaats of trefwoord. Alarmeringen.nl biedt op de website (dus op de desktop) nu al een vergelijkbare sms-dienst.

Het kan nog wel even duren voordat Alarmeringen in de App Store verkrijgbaar is. Wilbert spreekt zelf over “enkele weken”. De meldingen van Alarmeringen.nl zijn op dit moment in beperkte vorm ook al te raadplegen via de applicatie iStart (Alarmeringen in iStart zijn buiten werking gesteld, meldt ontwikkelaar SossieNL via Twitter).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 2:32
Categorie Diensten
Onderwerpen alarm, ambulance, brandweer, p2000, politie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.