Preview: iStart, de App Store-variant van webapp iHome

iStart is de nieuwe native applicatie die de ontwikkelaar van iHome binnenkort in de App Store gaan uitbrengen. Wij bieden alvast een preview.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Opstartscherm: welke locatie gebruiken?Gebruikers van de webapp iHome kijken waarschijnlijk al een paar weken uit naar iStart, de native applicatie van dezelfde maker (Sossie) in samenwerking met Paul van Dijk van Cirkelsoft (iDeveloper). De afgelopen weken vond er een betatest plaats met 30 vrijwilligers, die nu is afgerond. iStart is inmiddels op weg naar de App Store, maar wij kunnen in deze preview alvast een blik werpen op de mogelijkheden.

Als je de applicatie opstart kun je aangeven of je huidige of laatst bekende locatie moet worden doorgegeven, zodat je informatie op maat kunt ontvangen. Op het scherm In de buurt zie je vervolgens de treinstations, restaurants, pin-automaten, Wi-Fi-hotspots, bioscopen en andere relevante informatie in jouw omgeving. Met een klik op Bioscopen zie je de dichtstbijzijnde bioscoop en als je daarop doorklikt zie je ook meteen wat er in die bioscoop speelt.


Bij andere informatie zoals restaurants en tankstations werkt het op een soortgelijke manier. Onderin het startscherm zie je vier grote knoppen: In de buurt, Algemeen, Profiel en Info. Op de Profiel-pagina kun je net als in iHome je gegevens instellen en aangeven welke meldingen (alerts) je wilt ontvangen. Een voorbeeld: als er een flitser op je weg is, krijg je een waarschuwing.

Op de pagina Algemeen zie je de vaste elementen waarmee de webapp iHome zo populair is geworden: de OV-planner, file-informatie, vluchtinformatie van Schiphol en natuurlijk veel links naar mobiele (iPhone-)versies van websites. Een uitgebreid review van iStart volgt zodra de definitieve versie in de App Store beschikbaar is. De prijs van iStart zal bij introductie €4,99 zijn.

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 oktober 2009 om 3:34
Onderwerp
Categorie
Naslagwerken

Reacties: 60 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.