PostNL introduceert digitale postzegels in iPhone-app

PostNL op de iPhone zorgt ervoor dat je geen postzegels meer hoeft te hebben! Je kan een code aanvragen via de app die dient als zegel.

PostNL digitale postzegelsPostNL heeft een bijzondere update gekregen voor de iPhone. De applicatie waarmee je onder andere in de gaten kan houden hoe het met de verzending van je pakketjes staat, bespaart je nu een tocht naar het postkantoor om postzegels te halen. Die heb je nu niet meer nodig door de PostNL-app. Als je brieven tot 20 gram verstuurt, kan je via de iPhone-app een cijfercombinatie aanvragen die je opschrijft op de brief. Die geldt voor de postinstantie dan als geldige vervanging van een postzegel.

Het betalen in PostNL is niet eens moeilijk. In het hoofdmenu van de iPhone-app vind je vanaf de nieuwe versie 2.0 de optie ‘Postzegelcode’. Daarna geef je je mobiele telefoonnummer op en krijg je een code opgestuurd die je invult in de app ter verificatie. Daarna kan je je rekeningnummer invoeren en daarmee machtig je PostNL 75 cent af te schrijven. Voor dat geld krijg je zo’n postzegelcode, die het ritje naar het postkantoor dus voorkomt. Je schrijft hem op de envelop of kaart en vanaf dat moment moet je post gewoon aankomen. Alsof er een normale postzegel op zit dus.

Bij post zwaarder dan 20 gram, heb je nog altijd postzegels of een andersoortige frankering nodig die je nog niet via de applicatie kan regelen. Wel kan je instellen dat PostNL je gegevens onthoudt, zodat je bij een tweede bestelling van een postzegel niet opnieuw een bericht krijgt met verificatiecode en niet opnieuw je rekeningnummer moet invullen.

Downloaden: PostNL (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2013, 17:57
Categorieën Nederlandse apps, Zakelijk
Onderwerpen postnl, postzegel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.