PostNL-app toont nieuwe posttarieven en kan adresboek bijwerken

PostNL heeft een update van de iPhone-app uitgebracht, waarmee je makkelijker postcodes en adressen kunt opzoeken. De app kan adressen in je adresboek zetten en adresgegevens kopiëren naar andere apps.

postnl postcodezoekerPostNL heeft een update van de iPhone-app uitgebracht, met daarin de nieuwe tarieven die vanaf 1 januari gelden. De app is ook geoptimaliseerd voor iOS 6 en is verbeterd qua gebruiksgemak. PostNL schotelt je via de postcodezoeker voortaan adresgegevens voor die je meteen kunt kopiëren naar je adresboek of bijvoorbeeld in een e-mailbericht kunt plakken. De PostNL-app brengt de meest gebruikte diensten van PostNL bijeen in één app: je kunt tarieven en postcodes opzoeken, een pakketje volgen en kijken waar het dichtstbijzijnde postkantoor is. De volgende stap is een PostNL-app die voor de iPhone 5 geoptimaliseerd is.

Bij het opstarten van de PostNL-app kom je terecht op een scherm met allerlei beschikbare diensten. Om de nieuwe postcodefuncties te gebruiken vul je een adres in, bijvoorbeeld je huisadres. Met een druk op de knop ‘Zoeken’ verschijnt de bijbehorende postcode met daaronder twee knoppen: ‘Kopiëren’ en ‘Opslaan’. De eerste knop kopieert de gegevens naar het klembord, zodat je de gegevens in een andere app kunt plakken. De twee knop slaat het ingevoerde adres op naar het adresboek, waarbij je eerst nog een vraag krijgt of je de gegevens wilt opslaan bij een bepaalde contactpersoon. Je moet de PostNL-app dan wel toegang geven tot je contacten. Kies de gewenste persoon en hij/zij is voortaan met het juiste adres in je contactenlijst te vinden, zodat je er bijvoorbeeld naartoe kan navigeren. Ook handig als je tijdens het schrijven van de kerstkaartjes erachter kwam dat bepaalde adresgegevens niet meer zo up-to-date zijn.

Downloaden: PostNL (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2013, 17:17
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerp postnl

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.