Theater van het Woord: verhalen en blogs op de iPad

Theater van het Woord is een nieuwe iPad-app met verhalen die je kan lezen en worden voorgelezen. Meer verhalen zijn los te koop.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Theater van het Woord iPhone iPadTheater van het Woord is een nieuwe app voor de iPad en iPhone waarin je verhalen kan lezen die eveneens worden voorgelezen, mocht je daar behoefte aan hebben. De applicatie van ontwikkelaar Apps & Webs belooft nieuwe verhalen bij elke update en begint met vier teksten. Daarvan kan je er twee gratis lezen en luisteren. De applicatie wil een verzameling leuke blogs, gedichten en verhalen voorleggen. Update: Nu met reactie van Theater van het Woord.

Het is een ietwat karig begin, vier verhalen. Zeker omdat je de beide gratis verhalen samen in vijf minuten hebt gelezen, als je tenminste de voorleesstem stopzet en zelf leest. Wij hadden daar behoefte aan: de voorlezende stem is behoorlijk geanimeerd, maar maakt daarmee een erg kinderachtige indruk die matig aansluit op de eerste twee verhalen. De teksten zijn opgeknipt in korte alinea’s van maximaal vier regels, en omdat het lettertype zowel in kleine als grote stand aardig groot zijn, zijn de teksten erg leesbaar.

Voor de overige twee (en binnenkort meer) verhalen, betaal je per stuk. Er is een dubbelblog met de naam Convenience die 1,79 euro kost en het kindergedicht Waarom ik van je hou kost nog eens 89 cent. Het Theater van het Woord kan je daarmee moeilijk ‘concurrerend geprijsd’ noemen. Zo is er bijvoorbeeld ook de VertragingsApp van Querido Nijgh Athenaeum, waarin verschillende uitgevers korte en minder korte verhalen aanbieden voor een totaalpakket van 3,59 euro. Maar: het kortste verhaal erin duurt vijf minuten en je hebt er ook leesvoer van een uur, afkomstig van bekende auteurs bovendien.

Ook in verhouding tot blogs is Theater van het Woord duur – en de lengte van de verhalen en kinderachtigheid van de voorleesstem tot nu toe, scheppen niet al te hoge verwachtingen voor aankomende verhalen. We hebben de ontwikkelaar gevraagd met welke frequente nieuwe verhalen worden verwacht. De uitleg in de app meldt dat nieuwe verhalen komen bij volgende updates, maar stelt niet op welke basis die verschijnen.

Update: Theater van het Woord reageert zelf:

Het streven is om iedere maand of elke twee maanden met een update te komen waarin vier nieuwe verhalen te vinden zijn. Een deel daarvan zal gratis zijn, een deel ook niet.

Downloaden: Theater van het Woord (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2013, 11:57
Categorieën Boeken, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.