iOS game-update: Hundreds is Game van de Week, Catch the Ark en Repulze

De puzzelgame die een beroep doet op je reflexen Hundreds is de eerste iPhone-game van de week in 2013, gevolgd door Repulze en Catch the Ark.

GU VR Repulze iPhone headerHet is een iOS game-update in teken van snelheid vandaag. In Catch the Ark begeef je je op een vlot op jacht naar de Ark van Noach die je perse wil halen voordat je overspoeld wordt door een golf. Repulze is een echte WipEout-kloon: een zweefracer met spectaculaire circuits vol loopings en lange bochten. En dan is er de eerste Game van de Week van 2013. Hundreds begint nog als een rustig puzzelspelletje…

Noach achterna: Catch the Ark

GU VR Catch the Ark iPhoneNoach was onverbiddelijk! In Catch the Ark bestuur je een vlot met een stel kleurrijke paradijsdieren dat voor de vloedgolf probeert uit te varen om een plaatsje te krijgen in de ark. Dat best wel heel geinige idee resulteert in een Temple Run-achtig spel, waarin je met je vinger van links naar rechts en andersom zwiept om krokodillen, haaien, stenen, dinosaurussen en andere gevaren te ontwijken. Je hebt geen veegbewegingen om plotseling van richting te veranderen om een hoek om te slaan, zoals in de meeste Temple Run-achtigen. In plaats daarvan heeft Catch the Ark één lange watersliert die maar door en door gaat, totdat je af bent. Dat klinkt wat eentonig, maar het spel is rijk en leuk cartoonesk geanimeerd, gaat op behoorlijk tempo en beweegt vloeiend. Het klotsende water en het springen van schansen dikken het actiegevoel nog wat aan, maar je staat voor de heetste vuren als je Noach zelf bijna achterhaald hebt: dan zie je zijn boot (met het toevallige uiterlijk van een soort hondenkop) bommen in het water droppen die je terstond moet ontwijken. Nee, Noach was geen lieverdje. Als puntje bij paaltje komt, bereik je die Ark namelijk nooit. Hoe goed je bootjes en gezelschap ook wordt met de bij elkaar gespaarde muntjes onderweg.
Downloaden: Catch the Ark (€0,89, universeel, 5.0+)

Repulze: weer een WipEout-achtige

GU VR Repulze screenshotEn toen waren er ineens twee WipEout-adopties op de iPhone. Ze dragen allebei niet de naam, maar wat willen ze het graag zijn. Net voor de kerst was er Flashout 3D dat er zelfs qua titel tegenaan schurkte en nu komt daar Repuzle bij. Een groot verschil is dat je in Repuzle alleen op de baan zweeft, maar voor de rest zijn alle eigenschappen van de partij. Je begeeft je in een hoekig futuristisch zweefschip op benauwde banen met de heftigste kronkels. En net als in de andere varianten, is ook hier de besturing weer zo afgestemd dat je regelmatig tegen een zijkant zal knallen. We weten niet wat het is, maar dat lijkt een verplicht nummertje bij zweefracers: ze zijn pas echt sensationeel snel als je het helemaal onder de knie hebt en vlekkeloos door kan zweven – en dat is ook hier een uitdaging met de wat ongevoelige kantelbesturing. De pluspunten: Repulze ziet er razend gelikt uit vanaf de iPhone 4S en áls je de tanden erin zet en er beter in wordt, heb je er een indrukwekkend racespel met spectaculaire circuits aan. En dat niet alleen: de twee volgende updates brengen eveneens nieuwe speltypes. Kom maar door!
Downloaden: Repulze (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Game van de Week: Hundreds

Game van de WeekPijlsnel, chaotisch, frustrerend en soms bitter lastig. We zitten een halve week in 2013 en met Hundreds is er nu al een volwaardige eerste Game van de Week uitgebracht op de iPhone en iPad. Het is een echt multitouch spelletje, waarin je met een druk van je vinger een cirkel opblaast. Als de opblaas-teller in het midden van het scherm op 100 staat door een of meerdere cirkels op te blazen, heb je een level gehaald. In het begin is Hundreds nog een puzzelspel, waarin je afweegt welke cirkels je eerst opblaast zodat je geen andere raakt. Want dat is de crux: raak elke willekeurige andere vorm in het level terwijl je een cirkel opblaast, en je bent af. En dat weet ontwikkelaar Semi Secret Software behóórlijk uit te buiten. Je krijgt te maken met cirkels die met stippellijn aan elkaar verbonden zijn en die je tegelijk moet aanraken, met bewegende cirkels die je kan pauzeren, met cirkelzaagjes die je tijdelijk kan uitschakelen. En: met op te blazen cirkels die veel sneller tegen alles aanbotsen dan je lief is. In een prachtige presentatie van wit, rood en zwart ziet Hundreds eruit als een übergepolijst puzzelspelletje met subtiel opbouwende muziek en fraaie animaties tussen elk menu dat je tegenkomt. Maar daarachter gaat één brok venijn schuil. Frustratie en fascinatie vloeien moeiteloos in elkaar over in Hundreds.
Downloaden: Hundreds (€2,69 introductieprijs, universeel, iOS 5.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=RzTw1MviSw4

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2013, 18:15
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.