Pose: via je iPhone kledingadvies vragen

Pose is een nieuwe iPhone-applicatie waarmee je gevonden kleding en accessoires aan anderen kunt laten zien.

pose iphone appPose is een iPhone-applicatie waarmee je foto’s kunt uitwisselen tijdens het winkelen. Ben je in je eentje aan het shoppen voor kleding, dan loop je wel eens tegen de vraag aan of een bepaald kledingstuk leuk staat. Op de mening van de verkoopster hoef je niet af te gaan, want die vindt over het algemeen dat alles je geweldig staat. Een foto naar vrienden e-mailen of op Twitter publiceren kan helpen, maar je kunt nu ook een gespecialiseerde app ervoor gebruiken. Pose heeft kledingadvies als uitgangspunt voor een nieuwe dienst gebruikt. Pose startte vorige week als betadienst en is als iPhone-applicatie in de App Store verkrijgbaar. Later volgt er ook een Android-app.

Modeliefhebbers en mensen die onzeker zijn over hun kledingkeuze kunnen met Pose een foto maken en dit delen met anderen. De dienst kreeg onlangs een investering van 1,6 miljoen dollar voor verdere uitbreiding. Nu is de functionaliteit nog beperkt: je maakt een foto van kleding of accessoires die je zou willen kopen, voegt de prijs en de locatie van de winkel toe en deelt deze info met andere Pose-gebruikers. Je kunt ook via Twitter of Facebook de info delen, zodat je directe ‘vrienden’ commentaar kunnen geven op de aankoop. Gebruikers kunnen kijken wat anderen gevonden hebben en deze als favoriet bookmarken. Het gaat er dus niet alleen om of een gevonden kledingstuk leuk staat, maar ook om anderen te laten weten dat een bepaalde winkel iets leuks heeft hangen.

Wat ontbreekt in de app is een mogelijkheid om anderen te volgen, bijvoorbeeld stijliconen of vrienden die erom bekend staan dat ze altijd de leukste kleding weten te vinden.

Downloaden: Pose (gratis)

pose   pose iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2011, 9:23
Categorie Lifestyle
Onderwerp kleding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.