Kim Dotcom: ‘Mega-app voor iOS ingediend bij Apple’

De Mega-app voor iOS is ingediend bij Apple en kan elk moment in de App Store verschijnen. Mega is de opslagdienst van Kim Dotcom.

mega-appsKim Dotcom’s online opslagdienst Mega is bezig met een iOS-app. De app kan elk moment in de App Store verschijnen, want Dotcom heeft laten weten dat de app is ingediend bij Apple. Mega gaat ook een nieuwe en verbeterde website onthullen, tegelijk met de iOS-app. De website zal sneller dan voorheen zijn. Functies om te versleutelen komen later en dat geldt ook voor het synchroniseren voor Mac, Windows en Linux.

Er is al een betatest uitgevoerd met een groep van 150 gebruikers en de laatste bugs worden opgelost, aldus Dotcom. Wat de app betreft: een Android-app was er al sinds juli, dankzij een overname. Mega gaf op dat moment ook aan dat de iOS-app en Windows-synchronisatie bijna waren afgerond. Toch heeft het nog een paar maanden geduurd voordat de app echt klaar was.

mega-android-appAfgaande op de Android-versie kunnen we de volgende functies verwachten:

  • Doorbladeren van je online opslagruimte bij Mega.
  • Uploaden en downloaden van bestanden vanaf je smartphone.
  • Foto’s en video’s automatisch uploaden naar je Mega-account.
  • Zoeken naar bestanden binnen je opslagruimte.
  • Een publieke link maken naar bestanden die in je opslagruimte staan.
  • Bestanden wissen, hernoemen, verplaatsen en maken.

Over Mega Sync is nog niet zoveel bekend. Mogelijk is het vergelijkbaar met Dropbox, waarbij je op de desktop een map kunt aanmaken, die automatisch up-to-date blijft met je online opslagruimte. Het zou ook meer zoals Google Drive kunnen werken. Mega bevindt zich in Nieuw-Zeeland en werd opgericht door internettycoon Kim Dotcom, als opvolger van Megaupload, waarmee hij in juridische problemen kwam.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2013, 18:56
Categorie Diensten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.