Politie en gemeenten brengen officiële apps voor Koningsdag uit

De apps 26Appril en KoningsdagNH voor iPhone gaan helpen om de drukte tijdens Koningsdag in goede banen te leiden.

koningsdag-amsterdamGa je Koningsdag vieren in Amsterdam of ben je van plan het koninklijk bezoek in Graft-De Rijp en Amstelveen bij te wonen? De politie en de gemeenten heeft al de benodigde apps uitgebracht om de drukte in goede banen te leiden.
Met de gratis app 26Appril krijg je een overzicht van de festiviteiten en vrijmarkten in de stad, plus praktische informatie over het openbaar vervoer, parkeermogelijkheden en de locaties van wc’s en EHBO-posten. Daarnaast is er een druktemeter, waarmee je kunt zien of het op bepaalde punten erg druk wordt en of er zakkenrollers actief zijn. Kun je niet op de geplande plek komen omdat er stremmingen van het openbaar vervoer zijn, dan geeft de app je een alternatief reisadvies.


De druktemeter-kaart in de app laat zien waar de grote mensenmassa’s te vinden zijn. Dit werkt overigens alleen als minimaal 2% van de bezoekers de app gedownload heeft en online is. Mochten alle mobiele verbindingen uitvallen, dan kun je de app nog steeds gebruiken. Er is een offline plattegrond en de informatie over de evenementen is ook gewoon te raadplegen, met of zonder internet. Er zijn in Amsterdam 166 evenementen tijdens de eerste Koningsdag op 26 april. In de hele locatie zijn vrijmarkten, zoals traditiegetrouw in het Vondelpark en aan de Apollolaan. Voor mensen die het water op willen is er de Vaarwater-app van Waternet, waarmee je ook de drukte in de gaten kunt houden.

26appril 26appril-info

Aparte app voor koninklijk bezoek

Dit jaar gaat de Koninklijke familie naar de Noord-Hollandse gemeenten Graft-De Rijp en Amstelveen. Wil je erbij zijn, dan kun je de gratis KoningsdagNH-app installeren, waarmee je alle informatie over het evenement bij de hand hebt. Je vindt in de app informatie over parkeerplekken, fietsenstallingen, OV-punten en toiletten. Het programma laat zien waar je op welk moment moet zijn. De app is ontwikkeld door de Gemeente Amstelveen. Ontwikkelaar Tekin Uslu, die de app in de App Store heeft gezet, is GIS-developer bij de gemeente Amstelveen. Deze app is dus niet gemaakt door de politie en toont ook niet de druktemeter. Wel moet je rekening ermee houden dat de app GPS-functies gebruikt waardoor je batterij tijdens het feesten sneller leeg gaat.

Downloaden: 26Appril voor Amsterdam (gratis, iPhone, iOS 6.0+)
Downloaden: Koningsdag Noord Holland (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.