Pocket Informant: geïntegreerde productiviteitsapp voor half geld

Pocket Informant is momenteel voor half geld verkrijgbaar. Deze geïntegreerde agenda, takenlijst, contactenlijst en notitieblok is het walhalla voor productiviteitsfreaks.

pocket informant icoonPocket Informant draait al heel wat jaren mee als productiviteitsapp. Vroeger op Windows Mobile, maar sinds vorig jaar ook op de iPhone. De iPhone-app is momenteel voor half geld verkrijgbaar en is daarom de moeite waard om weer eens naar te kijken. Pocket Informant is vooral geschikt voor drukbezette mensen. Zoals de afbeelding hieronder laat zien krijg je in één oogopslag een waanzinnig gedetailleerd overzicht van al je afspraken. Bovendien integreert het een agenda, takenlijst, contactenlijst en notitieblok zodat je met één app klaar bent op je werk.

Alle onderdelen zijn met elkaar gekoppeld, zodat je bij een afspraak meteen kunt aangeven met welke persoon je de afspraak hebt. Alleen de agenda heeft al vijf weergavemogelijheden, die je naar eigen voorkeur kunt aanpassen. Er is een maand-, week-, dag-, lijst- en vandaag-overzicht. Je kunt de agenda filteren op basis van allerlei criteria. En moet je een bepaald type afspraak vaak invoeren, dan kun je templates aanmaken. Sinds de laatste update ondersteunt Pocket Informant meerdere Google-agenda’s. Aan elke afspraak kun je een contactpersoon en foto koppelen.

Wil je Pocket Informant voor taken gebruiken, dan is er keuze uit een Toodledo-, GTD- of Franklin Covey-weergave. Heb je zelf een briljant takenlijstsysteem bedacht, dan kun je die ook toepassen. De taken kun je voorzien van een locatiegebaseerde waarschuwing. Bij elke taak kun je subtaken maken en je kunt ook taken groeperen. Sinds de laatste update zijn er Smart Groups bijgekomen, waarmee je precies de taken kunt filteren die aan bepaalde criteria voldoen.

Bij de onderdelen notities en contacten vind je op dezelfde manier een enorm aantal opties. Synchroniseren is mogelijk met de server, Google Agenda, Google Taken, Toodledo en de standaard iPhone-agenda. Een Nederlandse lokalisatie is nog niet gemaakt, maar er wordt wel gewerkt aan meer talen.

Downloaden: Pocket Informant (tijdelijk €5,49 normaal €10,49)

pocket informant iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2012, 20:40
Categorie Productiviteit
Onderwerpen activity, pocket informant

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.