Pocket God brengt 40e update Battle of the Gods uit

Pocket God heeft de 40e update gekregen, met Battle of the Gods als thema. Er zit een nieuwe mechaniek in om idolen tegen goden te laten vechten. Ook kun je een in-app aankoop met Mafia Skin Pack kopen.

pocket god mafiaBolt Creative heeft de game Pocket God na de release niet in de steek gelaten. Ze bleven steeds nieuwe episodes uitbrengen en zijn inmiddels aan een mooie mijlpaal toe: de 40e update is verschenen, met als thema: Battle of the Gods. De game bevat een mechaniek waarmee spelers idolen kunnen bemachtigen. Die kunnen ze vervolgens inzetten om tegen goden te vechten.

In toekomstige updates zullen nog meer idolen en goden beschikbaar komen. Verder zit er in de nieuwe versie een Mafia Skin Pack (zie afbeelding), die je voor €0,79 kunt aanschaffen en waardoor de eilandbewoners in maffiosi veranderen.

Pocket God verscheen in een tijd dat in-app aankopen nog niet gangbaar waren en freemium-games nog niet waren toegestaan. Ze hanteerden een model dat bijna aan het uitsterven is: betalen voor een game, waarna je een eindeloos aantal updates krijgt. Nadat de klant heeft afgerekend verdien je als ontwikkelaar niets extra’s meer. Het is daarom knap dat Bolt Creative toch is doorgegaan met het uitbrengen van steeds nieuwe updates.

battle of the godsTegenwoordig kiezen veel spelontwikkelaars ervoor om hun games gratis uit te brengen, om te zorgen dat een grote groep mensen de iPhone installeert. Daarna kunnen de ontwikkelaars een vaste inkomstenstroom tegemoet zien, omdat er genoeg mensen zijn die zich laten verleiden tot de in-app aankopen. Bolt Creative heeft gaandeweg ook steeds meer voor die strategie gekozen, met bijvoorbeeld een Dance Pack, Alien Pack, Halloween Skin Pack en Medieval Pack, allemaal voor een extra €0,79.

Downloaden: Pocket God (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 augustus 2011, 9:50
Categorie Games
Onderwerpen maffia, pocket god

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.